Δράσεις παρατήρησης πουλιών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μεταναστευτικών πουλιών

 

Δράσεις παρατήρησης πουλιών θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή (1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου) με αφορμή την 6η Σεπτεμβρίου, παγκόσμια ημέρα μεταναστευτικών πουλιών.

Η μέρα αυτή καθιερώθηκε το 2014 και είναι μια ετήσια καμπάνια για την ευαισθητοποίηση του κοινού που δίνει έμφαση στην ανάγκη διατήρησης των παρυδάτιων πουλιών. Ας σημειωθεί ότι τα παρυδάτια πουλιά αποτελούν μια από τις πιο απειλούμενες ομάδες πουλιών με το 50% των ειδών να παρουσιάζουν μείωση στον πληθυσμό τους. Δώδεκα είδη τέτοιων παρυδάτιων πουλιών αποτελούν «είδη προτεραιότητας» και το λόγο που η περιοχή του Κόλπου Καλλονής στη Λέσβο έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη.

Πιο συγκεκριμένα, για τη Λέσβο οι δράσεις θα ξεκινούν με σημείο αρχικής συνάντησης το δυτικό (νέο) παρατηρητήριο της Αλυκής. Κυάλια και τηλεσκόπια στους επισκέπτες είναι προαιρετικά, καθώς θα παρέχονται στους συμμετέχοντες από τον εξοπλισμό του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής. Στην παρατήρηση θα υπάρξει ιδιαίτερη έμφαση στα φλαμίνγκο (φοινικόπτερα), μιας και αυτό τον καιρό φτάνουν στην περιοχή αυτή του κόλπου της Καλλονής τα νεαρά πουλιά που γεννήθηκαν φέτος στα απέναντι παράλια της Τουρκίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: