Αυτοψίες της Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων στη Ρόδο

 

Η Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΚΟΣ) και πιο συγκεκριμένα το κλιμάκιο της ανατολικής Κρήτης (Σπύρος & Ντάικα) βρέθηκε στο σμαραγδένιο νησί, τη Ρόδο.

Η παρουσία τους εκεί κρίθηκε απαραίτητη κι επιβεβλημένη, καθώς η απαράδεκτη, εγκληματική χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων είναι τόσο διαδεδομένη στην Ελλάδα, που έχει λάβει -με αποδείξεις από τη δράση όλων των ομάδων εκπαιδευμένων σκύλων που δραστηριοποιούνται- τη μορφή μάστιγας.

Υπήρξαν πολλά κρούσματα το προηγούμενο διάστημα, σε διάφορα σημεία της Ρόδου (κυρίως στο νότιο μέρος του νησιού) και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου έκανε έκκληση στην Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου Α΄ ΚΟΚΔ) για τη συνδρομή της ΚΟΣ.

Τα αποτελέσματα της διήμερης επίσκεψης της ΚΟΣ στη Ρόδο είναι τα ακόλουθα:

  • Ήδη από την πρώτη μέρα που η Ντάικα έπιασε δουλειά (Παρασκευή 22-9-2017), δυστυχώς υπήρξαν ευρήματα. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτοψία στην τοποθεσία Παναγία η Γαλατούσα, στο Βάτι Νοτίας Ρόδου βρέθηκαν δύο (2) σκυλιά και τέσσερα (4) δολώματα
  • Σ επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε ξανά στην τοποθεσία Παναγία η Γαλατούσα (Σάββατο 23-9-2017), στο Βάτι Νότιας Ρόδου, βρέθηκαν έξι (6) δολώματα και νεκρά δύο (2) σκυλιά και μια (1) αλεπού.
  • Σε τοποθεσία κοντά στον Άγιο Φιλήμονα, στην Αρνίθα Νότιας Ρόδου βρέθηκαν δέκα (10) δολώματα (Σάββατο 23-9-2017).

Συνολικά η Ντάικα εντόπισε 20 δολώματα και 5 νεκρά ζώα (4 σκύλους και μία αλεπού). Σ΄ αυτά πρέπει να προστεθούν άλλα 12 δολώματα που κατάφεραν να εντοπίσουν οι θηροφύλακες του Κ.Σ. Ρόδου.

Μοιραστείτε το!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: