Διάθεση δασικών και καλλωπιστικών δενδρυλλίων από το δημόσιο δασικό φυτώριο Χανίων

fitorio

Προϋποθέσεις  διάθεσης δασικού φυτευτικού υλικού από το Δημόσιο Δασικό Φυτώριο Χανίων για το έτος 2017

Από τη Δευτέρα 16.10.2017 έως και τη Τρίτη 31.10.2017, φορείς και ιδιώτες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την χορήγηση δασικών και καλλωπιστικών δενδρυλλίων από το δημόσιο δασικό φυτώριο Χανίων. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία της Δ/νσης Δασών Χανίων.

Η παραλαβή των δενδρυλλίων από το δασικό φυτώριο Χανίων θα ξεκινήσει την Τρίτη 7η Νοεμβρίου 2017. Ο κατάλογος των προς διάθεση ειδών περιλαμβάνεται στο έντυπο αίτησης χορήγησης δενδρυλλίων

Η χορήγηση θα γίνει σύμφωνα με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις.

Α. Δωρεάν διάθεση φυτευτικού υλικού θα γίνεται:

1. α. Σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Σχολεία (Δημόσια και Ιδιωτικά), Στρατό, Κοινωφελή Ιδρύματα, Ενορίες, Ιερές Μονές, Προσκόπους.
β. Σε Συλλόγους, με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίζεται απόφαση του ΔΣ ότι θα γίνει δενδροφύτευση σε χώρους που θα αναφέρονται αναλυτικά στο αίτημα τους προκειμένου να γίνει σχετικός ο έλεγχος της Υπηρεσίας.

2. Στους ΟΤΑ κάθε βαθμίδας

• Αφού υπογράψουν Προγραμματική Σύμβαση μελέτης και κατασκευής δημοσίων δασοτεχνικών έργων (σε δημόσιες δασικές εκτάσεις)
• Όταν θέλουν να αναδασώσουν δημοτικές εκτάσεις εφόσον υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη αναδάσωσης.
• Όταν θέλουν φυτά για δεντροστοιχίες και δημιουργία αλσών, πάρκων, νεκροταφείων κλπ εφόσον υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει και ο αριθμός του αιτούμενου φυτευτικού υλικού είναι μεγαλύτερος από 50 φυτάρια θα γίνεται αυτοψία από τη Δασική υπηρεσία, γι’αυτό η αίτηση τους θα πρέπει να συνοδεύεται από διάγραμμα της έκτασης σε συν/νες ΕΓΣΑ. Οι Δήμοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν τις αιτήσεις όλων των δημοτικών διαμερισμάτων τους και να στέλνουν στη δασική υπηρεσία μία συνολική αίτηση για την επικράτεια τους.
• Αιτήσεις που δεν θα συνοδεύονται από τα παραπάνω δεν θα ικανοποιούνται.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα γίνεται έλεγχος από τη δασική υπηρεσία.

Στις παραπάνω κατηγορίες ενδιαφερομένων ο αριθμός των ειδών θα καθορίζεται από τη δασική υπηρεσία προκειμένου να εξυπηρετηθεί μεγαλύτερος αριθμός ενδιαφερομένων.

Β. Σε όλους γενικά τους ΙΔΙΩΤΕΣ θα χορηγείται φυτευτικό υλικό με πληρωμή. Η τιμή για κάθε δενδρύλλιο θα είναι 0.90 ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ). Η πληρωμή του αντίτιμου θα γίνεται στα γραφεία της Δ/νσης Δασών Χανίων με την παραλαβή της διατακτικής χορήγησης για την παραλαβή των φυτών την ίδια μέρα. Ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να παραλάβει τα δεντρύλλια του από το δασικό φυτώριο, οδός Νεροκούρου.

Αιτήσεις θα διατίθενται από τα Γραφεία της Διεύθυνση Δασών Χανίων ή ηλεκτρονικά από το διαδίκτυο μέσω της Διαύγειας.

Η διάθεση θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες από τις 09.00 π.μ. έως τις 14.00.

Επισημαίνεται ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων δενδρυλλίων που υπάρχουν στο Δασικό Φυτώριο.

Στην απευθυνόμενη στη Δ/νση Δασών αίτηση θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται ο τόπος που θα φυτευτούν τα φυτάρια και τα στοιχεία του αιτούντος.

 

dasarxeio.com

Σχετικό αρχείο:
Εντυπο Αίτησης χορήγησης φυτευτικού υλικού & Κατάλογος ειδών

.

.

.


 

Κράτα τοΚράτα τοΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: