«Ανακοίνωση-απάντηση της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Δασολόγων σε ανύπαρκτη απόφαση του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ»

Ανακοίνωση της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Δασολόγων

Το τέρμα του κατήφορου είναι ο πάτος για τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της πλειοψηφίας του προεδρείου της ΠΕΔΔΥ

Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές μέλη του προεδρείου της ΠΕΔΔΥ, (πρόεδρος, γραμματέας, ταμίας, οργανωτικός γραμματέας), “ποιούμενοι την τέχνην φιλοτιμίαν” ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

– Δεν φτάνει που δεν ντρέπονται για την υπονόμευση της απεργιακής κινητοποίησης της αποχής από την αξιολόγηση, ως άλλοι Ιανοί, με το ένα πρόσωπο “το πάιζαν αντίσταση” και με το άλλο συμμετείχαν στην αξιολόγηση.

Δε φτάνει που δεν ντρέπονται όταν προσπάθησαν να μας κοροϊδέ-ψουν, με την ανακοίνωση απόφαση του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ για συμμετοχή στην απεργία, που ΠΟΤΕ δεν έστειλαν στους εργαζόμενους, για να ενισχυθεί η συμμετοχή στη συγκεκριμένη κινητοποίηση.

ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΝΕΟ ΥΨΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Έστειλαν απόφαση του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ με θέμα “στον απόηχο της εύκολης κριτικής”, ενός ΔΣ που πότε δεν συγκλήθηκε, πότε δεν συνεδρίασε, πότε δεν συζήτησε και πότε δεν αποφάσισε να βγει αυτή η ανακοίνωση.

ΕΝΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΔΔΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΟΤΕ
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Θεωρούν, φαίνεται, δεδομένη την πλειοψηφία τους, η οποία τους “δίνει το δικαίωμα”, να καταπατήσουν ακόμη και κάθε στοιχειώδη λειτουργιά του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ

Αντιμετωπίζουν ως “ΠΡΟΒΑΤΑ”, όχι μόνο κι όχι κυρίως, τα άλλα μέλη του ΔΣ, ακόμη και εκείνα τα οποία έχουν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια των παρατά-ξεων τους και δεν ενημερωθήκαν καν, ΑΛΛΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

Ονομάζουν “γνώση και αρετή” την απεργοσπασία τους και καταγγέλλουν, ως ΔΣ μάλιστα που δεν έχει συνεδριάσει, την πολίτικη κριτική που ασκήθηκε από τη ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, από συνάδελφους όλων των απόψεων, ακόμη και ψηφοφόρους τους, για την υπονομευτική τους στάση απέναντι την αποχή από την αξιολόγηση.

Η “φιλοσοφική άποψή” τους, την οποία τώρα θυμήθηκαν, περί δασικών υπηρεσιών, οργανογραμμάτων, και λούπων “δακρύων” και “στόχων”, μετά την απαράδεκτη συνδικαλιστική τους στάση και την τεράστια κριτική που τους έγινε από τους συνάδελφους σχεδόν όλων των πολίτικων – συνδικαλιστικών απόψεων, την έκαναν απόφαση του ΔΣ, χωρίς συνεδρίαση του ΔΣ, “διανθισμένη” από μπόλικη λάσπη, είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια να ”πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα” του αποπροσανατολισμού, για να αποφύγουν το πολίτικο – συνδικαλιστικό κόστος, από τη στάση τους, που αναδείχνει την κατάντια του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που υπονομεύει το ίδιο το συνδικαλι-στικό κίνημα και τον κοινό αγώνα, για την υπεράσπιση του δικαιώ-ματός μας, για μια ζωή όπως μας αξίζει.

Ενάντια στον ανταγωνισμό για το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων που υπηρετούν την κερδοφορία τους που είναι σε βάρος μας.

Δεν θα τους “τιμήσουμε” ενεργοποιώντας τη διαδικασία της μομφής. Τους αφήνουμε στη χλεύη όλων των συναδέλφων.

Καταδικασμένους στην συνείδηση των συναδέλφων, που θέλουν ένα διεκδικητικό συνδικαλιστικό κίνημα, που αγωνίζεται για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο, πολιτικά, συνδικαλιστικά και εκλογικά.

Εμείς θα συνεχίσουμε και θα δυναμώσουμε τον αγώνα για την ανασυγκρό-τηση του συνδικαλιστικού κινήματος, για τη συμμετοχή όλων των συνάδελφων στις μαζικές διαδικασίες του.

Ενάντια στην αντιλαϊκή πολίτικη των κυβερνήσεων που μας επιφυλάσσουν μίση ζωή και μας θυσιάζουν στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και των ανταγωνισμών για το κέρδος.

Ενάντια στον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Θα αποκαλύπτουμε τη στάση και τον υπονομευτικό ρόλο του στο συνδικαλιστικό κίνημα, την προσπάθεια του να ενσωματώσει τους εργαζόμενους στην κάθε φορά αντιλαϊκή πολίτικη και να μετατρέψει το συνδικαλιστικό κίνημα σε μακρύ χέρι της κυβέρνησης.

Κυβερνητικός συνδικαλισμός που ξεπερνάει τα όρια της κάθε φορά κυβέρνησης αφού στην ΠΕΔΔΥ συμβαίνει το οξύμωρο, η συνδικαλιστική ηγεσία της παράταξης που άλλαξε το όνομα της από ΠΑΣΚΕ σε Προοδευτική Συμπαράταξη, (γιατί άραγε;), να είναι ο βασικός υπερασπιστής της αξιολό-γησης, μαζί με ένα μέρος της ηγεσίας της ΔΑΚΕ, και ένα μέρος της ηγεσίας της Αυτόνομης Δημοκρατικής Συνεργασίας (ΣΥΡΙΖΑ) που είναι εκτός ΔΣ, αποδεικνύοντας ότι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός ως αντίληψη και στάση είναι “υπεράνω ̈κυβερνήσεων είναι τελικά θέση υπέρ της κάθε αντιλαϊκής κυβερνητικής πολίτικης.

Η λάσπη της πλειοψηφίας του προεδρείου, που επιδιώκουν να ρίξουν με την ΑΝΎΠΑΡΚΤΗ απόφαση μαϊμού του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ, στην Δημοσιοϋπαλλη-λική Ενότητα και στους εκπρόσωπους μας, που εναντιώνονται στην πολίτικη – συνδικαλιστική τους πρακτική και στάση, θα γυρίσει στο πρόσωπό τους.

Ότι κι αν κάνουν για να “επανορθώσουν” ακόμη και με ανύπαρκτες συνεδριάσεις, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι συμφωνήσαν ουσιαστικά με την κυβερνητική πολίτικη και ντρέπονται να το πουν. Υπέκυψαν στον ωμό πολίτικο εκβιασμό της κυβέρνησης, στις απειλές, στο φόβο, στην προσπάθεια τρομοκράτησης.

ΈΔΕΙΞΑΝ ΌΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ, ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.

Δεν μπορούν να υπερασπίσουν τα πραγματικά συμφέροντά μας, ούτε να εκπροσωπούν τους Δασολόγους Δημόσιους Υπάλληλους.

Οι Δασολόγοι Δημόσιοι Υπάλληλοι αξίζουν καλύτερους εκπρόσωπους.

16 Οκτ 2017

Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων

.

 

Για το ίδιο θέμα:

ΠΕΔΔΥ: «Στον απόηχο της εύκολης κριτικής…»

Κοινή δήλωση των Ν. Βαρουχάκη, Γ. Παπαρουσόπουλου, Α. Ραλλάτου, Γ. Φούντα, μελών ΔΣ ΠΕΔΔΥ


.

.

.

 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: