Δυστυχώς, οι υπέροχοι μπλε παπαγάλοι της Βραζιλίας εξαφανίστηκαν

Οι μακάο Spix, ένα όμορφο μπλε είδος παπαγάλου της Βραζιλίας που πρωταγωνίστησε στο animation Rio, εξαφανίστηκε αυτό τον αιώνα, σύμφωνα με νέα αξιολόγηση των απειλούμενων πτηνών.  

Οι μακάο είναι ένα από τα οκτώ είδη πτηνών που προστέθηκαν στον κατάλογο επιβεβαιωμένων ειδών που εξαφανίστηκαν, σύμφωνα με νέα στατιστική ανάλυση του BirdLife International.

Ιστορικά, τα περισσότερα είδη πτηνών που εξαφανίστηκαν, ήταν μικρά νησιωτικά είδη ευάλωτα στο κυνήγι ή στα χωροκατακτητικά είδη, αλλά πέντε από αυτές τις νέες εξαφανίσεις σημειώθηκαν στη Νότια Αμερική και αποδίδονται από επιστήμονες στην καταστροφή των δασών.

Ο Stuart Butchart, επικεφαλής επιστήμονας του BirdLife International, δήλωσε ότι η νέα μελέτη έδειξε ότι μια κρίση εξαφάνισης είναι σε εξέλιξη τώρα σε μεγάλες ηπείρους, λόγω της καταστροφής των φυσικών οικοτόπων.

Περισσότεροι από 26.000 είδη σε όλο τον κόσμο απειλούνται τώρα, σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οδηγούμαστε σε ένα νέο μεγάλο γεγονός μαζικής εξαφάνισης.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε αιχμαλωσία μερικοί μπλε παπαγάλοι οι οποίο εκτρέφονται με την ελπίδα να ενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον και να δημιουργήσουν νέο πληθυσμό, αλλά οι ελπίδες είναι λίγες για το είδος.

Πηγή: www.lifo.grΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: