Συνήγορος του Πολίτη: Καταπολέμηση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων

Υπουργική Απόφαση για την ανάγκη σύνταξης τοπικών σχεδίων δράσης για την καταπολέμηση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων, εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Η Ανεξάρτητη Αρχή, μετά από αναφορά περιβαλλοντικών οργανώσεων, ερεύνησε το νομικό καθεστώς που διέπει τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων σε συνδυασμό με εκείνο που διέπει την προστασία της άγριας πανίδας.

Το πόρισμα της έρευνας αυτής και οι προτάσεις του Συνηγόρου εστάλησαν προς τα αρμόδια υπουργεία, με το αίτημα, πρωτίστως, να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης, πλαισιωμένο με τον κατάλληλο θεσμικό τύπο, ώστε όλες οι υπηρεσίες, συνεργαζόμενες ομαλά, να δρουν βάσει συγκεκριμένων πρωτοκόλλων και ξεκάθαρων αρμοδιοτήτων.

Πρόσφατα και σε συμφωνία με τις γενικότερες προτάσεις του εν λόγω πορίσματος της Αρχής, εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. πρωτ.: 168599/1495/2018 (ΦΕΚ Β΄ 3793/03.09.18) σχετική Υπουργική Απόφαση, η οποία στοχεύει στην επίλυση των σοβαρών ζητημάτων προστασίας της άγριας ζωής από τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων.

https://www.synigoros.gr/ΚατηγορίεςΆγρια ζωή

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: