Προγραμματισμός αναρτήσεων δασικών χαρτών σε Ανατολική Αττική

Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ, Σ. Φάμελλος, αύριο (Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου) θα αναρτηθούν νέοι χάρτες ως εξής:

– Στη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής για τις περιοχές των προκαποδιστριακών ΟΤΑ Ραφήνας, Ν. Μάκρης, Πικερμίου, Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ν. Ιωνίας, Αμαρουσίου, Μελισσίων και Φιλοθέης.

–  Στη Διεύθυνση Δασών Δυτικής Αττικής για τον προκαποδιστριακό ΟΤΑ Μεγαρέων.

–  Στη Διεύθυνση Δασών Δράμας για το σύνολο της περιοχής αρμοδιότητάς της, πλην των προκαποδιστριακών ΟΤΑ Δράμας, Καλαμπακίου, Κεφαλαρίου, Αγίου Αθανασίου, Καλαμώνος και Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι έχουν ήδη αναρτηθεί.

– Στη Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων για τους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ Αδάμαντος (Μήλος), Ανάφης (Ανάφη), Άνω Μεράς (Μύκονος), Βόθωνος, Βουρβούλου, Έξω Γωνιάς, Ημεροβιγλίου, Θήρας, Θηρασίας, Καρτεράδου, Μεσαριάς, Οίας (Θήρα), Σικίνου (Σίκινος), Άνω Μεριάς, Φολεγάνδρου (Φολέγανδρος).

– Στη Διεύθυνση Δασών Κοζάνης για χορτολιβαδικές εκτάσεις προκαποδιστριακού ΟΤΑ Κοζάνης.

Ειδικά για τους δασικούς χάρτες Ραφήνας και Ν. Μάκρης, προέκυψε ότι:

1. Στη Ραφήνα η κατανομή της γης έχει ως εξής:
– Ανέκαθεν δασικές εκτάσεις (με πράξη χαρακτηρισμού) είναι 4.448 στρ.
– Παλιά δάση που έχουν αλλάξει χρήση είναι 1.504 στρ.
– Δασωμένοι αγροί είναι 149 στρ.
– Ανέκαθεν μη δασικές εκτάσεις είναι 3.220 στρ.
– Παλιές χορτολιβαδικές εκτάσεις που άλλαξαν χρήση είναι 6 στρ.
– Εκτάσεις σε εγκεκριμένο σχέδιο πόλεις είναι 3.502 στρ.
– Εκτάσεις σε υπό έγκριση σχέδιο πόλης είναι 2.762 στρ.
– Οικιστικές πυκνώσεις καλύπτουν 3.631 στρ.

2. Στη Ν. Μάκρη η κατανομή της γης έχει ως εξής:
– Ανέκαθεν δασικές εκτάσεις (με πράξη χαρακτηρισμού) είναι 17.704 στρ.
– Παλιά δάση που έχουν αλλάξει χρήση είναι 937 στρ.
– Δασωμένοι αγροί είναι 23 στρ.
– Ανέκαθεν μη δασικές εκτάσεις είναι 494 στρ.
– Ανέκαθεν χορτολιβαδικές εκτάσεις είναι 4 στρ.
– Παλιά χορτολίβαδα που άλλαξαν χρήση είναι ένα στρέμμα.
– Εκτάσεις σε εγκεκριμένο σχέδιο πόλης είναι 8.621 στρ.
– Εκτάσεις σε υπό έγκριση σχέδιο πόλης είναι 8.294 στρ.

Ο κ. Φάμελλος διευκρίνισε ότι δεν δηλώθηκαν οικιστικές πυκνώσεις από τον συγκεκριμένο ΟΤΑ, υπενθυμίζοντας πως δόθηκε στους δήμους η δυνατότητα να καταθέσουν στοιχεία οικιστικών πυκνώσεων μέσα στα όριά τους, αλλά περίπου 10% επί του συνόλου των ΟΤΑ δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΥΠΕΝ. «Αυτοί οι ΟΤΑ αναλαμβάνουν και την ευθύνη να μην αξιοποιηθούν από τους πολίτες τα εργαλεία των οικιστικών πυκνώσεων» τόνισε και πρόσθεσε: «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όταν μιλάμε για οικιστική πύκνωση, εννοούμε ειδική εφαρμογή της νομοθεσίας των δασικών χαρτών».

Σε σχέση με τους δασικούς χάρτες των δύο ευαίσθητων περιοχών Ραφήνας και Ν. Μάκρης, διευκρινίστηκε ότι οι υπό κήρυξη αναδασωτέες εκτάσεις είναι 488 στρέμματα στη Ραφήνα και 962 στη Ν. Μάκρη, ενώ οι υπό επανακήρυξη 1.884 στρ. στη Ραφήνα και 1.943 στη Ν. Μάκρη.

Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ δήλωσε ότι τον Νοέμβριο θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες των Γλυκών Νερών, της Παιανίας, του Χαλανδρίου, του Χολαργού, της Αρτέμιδος, των Σπάτων και Λούτσας, της Ν. Ερυθραίας και της Εκάλης.

Αντίστοιχα, τον Δεκέμβριο θα αναρτηθούν οι χάρτες του Αγίου Στεφάνου, του Διονύσου, της Ροδοπόλεως, της Ανοίξεως, της Σταμάτας, της Κρωπίας και της Κερατέας.

Κλιμακωτά, από τις αρχές του 2019 θα αναρτώνται οι δασικοί χάρτες των Αγ. Κωνσταντίνου, Καλυβίων-Θορικού, Αναβύσσου, Κουβαρά, Λαυρεωτικής, Παλαιάς Φώκαιας, Σαρωνίδας, Άνω Λιοσίων, Αυλώνος, Αφιδνών, Αχαρνών, Ζεφυρίου, Θρακομακεδόνων, Κρυονερίου, Λυκόβρυσης, Μαλακάσας, Μεταμορφώσεως, Παπάγου, Πεύκης, Πολυδενδρίου και Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

 ΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: