Απρόκλητη επίθεση και βιαιοπραγία κατά δασικών υπαλλήλων

Στις 2 Νοεμβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30 σε έλεγχο που διενεργήθηκε από κλιμάκιο του Δασονομείου Φούστανης του Δασαρχείου Αριδαίας ν. Πέλλας διαπιστώθηκε ότι ΙΧ αγροτικό όχημα μετέφερε προϊόντα παράνομης υλοτομίας, περίπου 2 χκμ φρέσκα καυσόξυλα οξυάς.

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος και δράστης της αναφερόμενης παράνομης πράξης Π.Ε., όχι μόνον αρνήθηκε να δεχθεί τον έλεγχο αλλά αντιθέτως ξεκίνησε να εξυβρίζει τον δασοπόνο Δ.Χ. και τον δασοφύλακα Μ.Χ. και στην συνέχεια πέρασε και στην χρήση σωματικής βίας χειροδικώντας εναντίον του πρώτου χτυπώντας τον με γροθιά στο πρόσωπο και απωθώντας στο δρόμο τον δεύτερο των συναδέλφων.

Μετά από αυτά κλήθηκε η αστυνομία της περιοχής να κινήσει την αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης του δράστη όμως ο ίδιος πρόλαβε και διέφυγε. Άμεσα ενημερώθηκε ο Δασάρχης Αριδαίας, ο οποίος ενημέρωσε και αυτός με την σειρά του την αρμόδια αστυνομική αρχή να πράξει τα δέοντα.

Ακολούθως οι δύο δασικοί υπάλληλοι πήγαν στο κέντρο υγείας Αριδαίας προκειμένου να εξεταστούν και να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Την Δευτέρα θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά σχετικά με το περιστατικό στη αρμόδια Εισαγγελία Έδεσσας για τα περαιτέρω.

Τα φαινόμενα αυτά πέραν του γεγονότος ότι είναι καταδικαστέα αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δασικοί υπάλληλοι αλλά και τις διαστάσεις που έχει πάρει το δασικό έγκλημα.

Διαβάστε επίσης:
Αριδαία: Έκαψαν οχήματα του Δασαρχείου
Επίθεση σε δασοφύλακα του Δασαρχείου Αριδαίας
Μια ακόμα απαράδεκτη ενέργεια από ανεγκέφαλους εις βάρος του Δασαρχείου Αριδαίας

Το ιστολόγιο dasarxeio.com κάνει έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά κυρίως στους πολίτες να γίνουν αρωγοί στην καθημερινή προσπάθεια της Δασικής Υπηρεσίας για την εξάλειψη των φαινομένων παράνομης υλοτομίας, λαθροθηρίας, καταπάτησης και υποβάθμισης εν γένει του δασικού οικοσυστήματός μας, την δε δικαιοσύνη να αποφανθεί με τον πιο παραδειγματικό τρόπο.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , , , , , , ,

1 reply

  1. Τί θα γίνει ρε παιδιά; Το “περίμενε να γεμίσω”πότε θα παύσει; Πότε οι εν ενεργεία υπάλληλοι της Δασικής Υπηρεσίας θα απαιτήσετε από, κοινού σαν ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΆ, την ενεργοποίηση του ΔΑ.ΣΩ (Δασικού Σώματος);

    Υ.Γ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: