Επίθεση σε δασοφύλακα του Δασαρχείου Αριδαίας

Τον αποτροπιασμό τους για το περιστατικό αναίτιας επίθεσης και χειροδικίας σε βάρος δασοφύλακα κατά την εκτέλεση υπηρεσίας του εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Δασαρχείου Αριδαίας και δηλώνουν ότι στέκονται αλληλέγγυοι δίπλα στον συνάδελφο τους, μένοντας αταλάντευτα προσηλωμένοι στο καθήκον τους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Καλούν, τέλος, όλους τους πολιτειακούς, πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες να καταδικάσουν το απαράδεκτο περιστατικό βίας, το οποίο δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό και να συνδράμουν αρμοδίως στην εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή το απαράδεκτο γεγονός της απρόκλητης και αναίτιας επίθεσης και χειροδικίας σε βάρος συναδέλφου δασοφύλακα κατά την εκτέλεση υπηρεσίας, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την πράξη αυτή αλλά και για την εν γένει συμπεριφορά κάποιων «θερμοκέφαλων», που θεωρούν την αυθαιρεσία προνόμιο τους.

Η πράξη αυτή δεν είναι μόνον μια καταδικαστέα πράξη βίας προς έναν δασικό υπάλληλο αλλά στρέφεται κατά της ίδιας μας της Δασικής Υπηρεσίας μας, που κάτω από δύσκολες συνθήκες προσπαθεί να επιτελέσει το καθήκον της.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι, στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στον συνάδελφο μας, μένοντας αταλάντευτα προσηλωμένοι στο καθήκον μας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Καλούμε, όλους τους πολιτειακούς, πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες να καταδικάσουν το απαράδεκτο περιστατικό βίας, το οποίο δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό και να συνδράμουν αρμοδίως στην εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

Οι εργαζόμενοι του
Δασαρχείου Αριδαίας

Να σημειώσουμε εδώ στις  9.6.2013, άγνωστοι, με τη χρήση εύφλεκτου υλικού, περιέλουσαν τρία από τα υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στον αύλειο χώρο του Δασαρχείου Αριδαίας, βάζοντας τα φωτιά (ΕΔΩ). Επίσης, τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, άγνωστοι σκόρπισαν σιδερένιες κατασκευές με αιχμηρές άκρες (διαμορφωμένα καρφιά), στην είσοδο του Δασικού Φυτωρίου Πευκωτού με πρόθεση να καταστρέψουν τα ελαστικά των ΚΥ αυτ/των του Δασαρχείου Αριδαίας, αλλά το χειρότερο ικανά να τραυματίσουν σοβαρά όποιον τις πατήσει (ΕΔΩ).ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: