Δασολόγοι για Π.Δ. 99/2018: «Κοινωνικός, επιστημονικός και επαγγελματικός κανιβαλισμός»

Για απαράδεκτο και καταχρηστικό τρόπο καθιέρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων στους κλάδους των μηχανικών, υιοθετώντας τη μέθοδο του αιφνιδιασμού και του επιστημονικού αποκλεισμού, κατηγορεί τη Κυβέρνηση η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ), σχετικά με τη δημοσίευση του Π.δ. 99/25.10.2018 (Α´ 187).

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε «αποτελεί πρόκληση σε βάρος άλλων επιστημονικών κλάδων και ειδικοτήτων όπως οι Δασολόγοι και οι λοιποί Γεωτεχνικοί, που είδαν ισχύοντα επαγγελματικά τους δικαιώματα, τα οποία έχουν κατοχυρωθεί ακριβώς από το επιστημονικό πεδίο των Γεωτεχνικών σχολών και των γνώσεων τους, να τεμαχίζονται και να διαμοιράζονται στους μηχανικούς», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η ΠΕΔΔΥ καλεί την Κυβέρνηση αλλά και τους υπόλοιπους πολιτικούς φορείς να πάρουν θέση διότι, όπως υποστηρίζει, αυτό που έγινε με την υπογραφή του Π.Δ 99/2018 είναι ακραίος «κοινωνικός, επιστημονικός και επαγγελματικός κανιβαλισμός» και ζητάει την άμεση απόσυρση του.

Καταλήγοντας, καλεί όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς των Γεωτεχνικών κλάδων που θίγονται από τις διατάξεις του π.δ. και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σε άμεση συνάντηση για τον καθορισμό των περαιτέρω κοινών συνδικαλιστικών και πολιτικών ενεργειών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΔΔΥ:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Με αφορμή τη δημοσίευση του Προεδρικού διατάγματος 99/25.10.2018 (Α´ 187), με το οποίο καθορίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα για τις ειδικότητες διαφόρων ειδικοτήτων μηχανικών, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΔΥ ανακοινώνει τα εξής :

  1. Είναι απαράδεκτος και καταχρηστικός o τρόπος που ακολουθήθηκε από την Κυβέρνηση για την καθιέρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους κλάδους των μηχανικών, υιοθετώντας τη μέθοδο του αιφνιδιασμού και του επιστημονικού αποκλεισμού.
  2. Ιδιαίτερα όταν μια διαδικασία που είχε αυστηρά προδιαγεγραμμένο πλαίσιο σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 29 του ν. 4439/2016 που συνδέει το πεδίο γνώσεων κάθε ειδικότητας Διπλωματούχου Μηχανικού, και το επαγγελματικό της περίγραμμα, με το κανονιστικό πλαίσιο της αντίστοιχης σχολής ή τμήματος Πανεπιστημιακού Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης, κατέληξε να αποτελεί πρόκληση σε βάρος άλλων επιστημονικών κλάδων και ειδικοτήτων όπως οι Δασολόγοι και οι λοιποί Γεωτεχνικοί, που είδαν ισχύοντα επαγγελματικά τους δικαιώματα, τα οποία έχουν κατοχυρωθεί ακριβώς από το επιστημονικό πεδίο των Γεωτεχνικών σχολών και των γνώσεων τους, να τεμαχίζονται και να διαμοιράζονται στους μηχανικούς.
  3. Αυτό που έγινε με την υπογραφή του Π.Δ 99/2018 είναι για εμάς ακραίος «κοινωνικός, επιστημονικός και επαγγελματικός κανιβαλισμός» για τον οποίο η Κυβέρνηση αλλά και οι υπόλοιποι πολιτικοί φορείς πρέπει να πάρουν θέση.
  4. Ζητάμε την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 99/2018 (Α´ 187) άμεσα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να απαλειφθούν όλες οι διατυπώσεις αυτού που  συγχέουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωτεχνικών, όπως ισχύουν και καθορίζονται στο ΠΔ 344/2000, με τα δικαιώματα κλάδων των μηχανικών.
  5. Ζητάμε την άμεση συνάντηση της Π.Ε.Δ.Δ.Υ με την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων για την έκδοση του Π.Δ Υπουργείων.
  6. Καλούμε τους συνδικαλιστικούς φορείς των Γεωτεχνικών κλάδων (Δασολόγων, Γεωλόγων και Γεωπόνων) που θίγονται από τις διατάξεις του Π.Δ. και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε, σε άμεση συνάντηση για να καθορίσουμε το πλαίσιο των περαιτέρω κοινών συνδικαλιστικών και πολιτικών ενεργειών μας για το θέμα που έχει προκύψει.
  7. Τέλος καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις για την προάσπιση με κάθε τρόπο των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ  ΜΠΟΚΑΡΗΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΥΝΤΟΥΦΑΣ

                 

 ΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: