Υπ. Εργασίας: Αυξάνονται οι αμοιβές των απασχολουμένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Τροπολογία με την οποία αυξάνονται οι αμοιβές των απασχολουμένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας κατέθεσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, οι αμοιβές των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας εξισώνονται με το νέο αυξημένο κατώτατο μισθό και, ταυτόχρονα, καταργείται η χαμηλότερη αμοιβή που ίσχυε για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών στα προγράμματα. Η αύξηση των αμοιβών της κοινωφελούς εργασίας θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Φεβρουαρίου 2019, την ημερομηνία ισχύος της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η διάταξη, προκειμένου να μην απαιτείται αναπροσαρμογή της σε κάθε περίπτωση αύξησης του κατώτατου μισθού, έχει βελτιωθεί νομοτεχνικά, ώστε να αντιστοιχίζεται κάθε φορά στο ισχύον ποσό του κατώτατου μισθού.

«Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για βελτίωση των μισθών των εργαζομένων και των νέων. Επιστρέφουμε στους εργαζόμενους ένα μέρος από όσα τους αφαίρεσαν οι πολιτικές λιτότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων» τόνισε, κατά την παρουσίαση της τροπολογίας στη Βουλή, η κ. Αχτσιόγλου.

Πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας

Με την ίδια τροπολογία δίνεται η δυνατότητα επέκτασης της διάρκειας των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.

«Κατατέθηκε η τροπολογία, ψηφίζεται σήμερα και από αύριο αρχίζουμε την αλληλουχία διοικητικών πράξεων που απαιτούνται για την παράταση του προγράμματος, τη χρηματοδότηση του και την κάλυψη των αναγκών της αντιπυρικής περιόδου.», ανέφερε ο αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι στήριγμα του προγράμματος είναι «οι δασικές υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα και φυσικά οι εργαζόμενοι του προγράμματος, οι οποίοι θα αποδείξουν στην πράξη τη μεγάλη σκοπιμότητα και ωφέλεια του προγράμματος».ΚατηγορίεςΑπασχόληση

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: