Η απάντηση του Συντονιστή της Α.Δ. Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας στην ανακοίνωση της Ενωσης Ελλήνων Δασοπόνων Δ.Υ.

Δελτίο τύπου του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (Ε.Ε.Δ.Δ.Υ.) για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Δελτίο τύπου

Στις 8 Μαρτίου δημοσιεύτηκε στον τύπο ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (Ε.Ε.Δ.Δ.Υ.), σχετικά με μία «συνδικαλιστική δίωξη» της Προέδρου της Ένωσης, η οποία συνίσταται στη μετακίνησή της σε άλλη υπηρεσία.

Για την καλύτερη και πιο αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Καταρχάς, επειδή από τα γραφόμενα στην ανακοίνωση ο ανυποψίαστος αναγνώστης θα νόμιζε ότι η υπάλληλος μετακινήθηκε σε κάποιο απομακρυσμένο ορεινό χωριό του νομού όπου υπηρετεί, διευκρινίζουμε ευθύς εξαρχής ότι η μετακίνησή της έγινε εντός του ίδιου νομού, της ίδιας πόλης και του ίδιου κτιρίου! 

Η υπηρεσία στην οποία μετακινήθηκε η κ. Πρόεδρος της Ένωσης είναι μία δασική υπηρεσία, απολύτως συμβατή με την ειδικότητα της εν λόγω υπαλλήλου (Δασοπόνος), και τα καθήκοντά της δε θα είναι διαφορετικά από αυτά των πολλών συναδέλφων της, τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, και οι οποίοι προσφέρουν αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους στις δασικές υπηρεσίες της χώρας.

Με δεδομένο λοιπόν ότι χωρικά στην ουσία δεν υπήρξε καν μετακίνηση, απορεί κανείς για ποιο λόγο ακριβώς διαμαρτύρεται η Ε.Ε.Δ.Δ.Υ. Από πότε έχει γίνει παράνομο να μετακινείται κάποιος υπάλληλος από θέση σε θέση, αν το επιβάλλει η ανάγκη για καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο και τους πολίτες; Ή μήπως οι συνδικαλιστές ανήκουν σε μία ανώτερη κάστα υπαλλήλων, που έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν (μόνο αυτοί όμως) το που θα εργάζονται;

Επειδή έχω την τύχη να συνεργάζομαι με πλήθος άξιων γυναικών υπαλλήλων, που κατέχουν όλες τις θέσεις της διοικητικής ιεραρχίας, από αυτή της απλής υπαλλήλου μέχρι και τη θέση της Γενικής Διευθύντριας, και επειδή σέβομαι απόλυτα και τιμώ τους αγώνες του γυναικείου φύλου για την ισότητα, μόνο θλίψη μου προκαλούν τα γραφόμενα στην ανακοίνωση, ότι τάχα «επέλεξ(α) λοιπόν να «τα βάλει» με μια γυναίκα, κόρη, μητέρα, αρχηγό μονογονεϊκής τρίτεκνης οικογένειας, με δύο παιδιά με ειδικές δεξιότητες, επιστήμονα, δημόσια λειτουργό, συνδικαλίστρια…». Η εμπειρία μου με τις γυναίκες με τις οποίες συνεργάζομαι καθημερινά με δίδαξε ότι όσες είναι πραγματικές φεμινίστριες ουδέποτε χρησιμοποιούν την ιδιότητα τους ως γυναίκες ή μητέρες για να αποκομίζουν εργασιακά οφέλη. 

Κλείνοντας, και επειδή η συκοφαντική διά του τύπου δυσφήμηση αποτελεί ποινικό αδίκημα, θα ήθελα να παρακαλέσω τους συντάκτες της ανακοίνωσης να υποδείξουν σε ποιες ακριβώς δημόσιες, επίσημες ή ανεπίσημες δηλώσεις μου προέβην «στις συνεχείς εκτοξευθείσες απειλές (μου) περί δυσμενών μετακινήσεων προς κάθε υπάλληλο που εναντιώνεται στις ανορθόδοξες πρακτικές (μου)», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. Αν δεν το κάνουν, θα αποδείξουν ότι δυστυχώς καταφεύγουν συνειδητά στη λάσπη, κάτι που αποτελεί όνειδος για κάθε πραγματικό συνδικαλιστή.

Σύντομα, η Ε.Ε.Δ.Δ.Υ. και η Πρόεδρος της θα πρέπει να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις για τις ενέργειες και τη λειτουργία τους.

Γραφείο Συντονιστή
Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Θεσσαλίας – Στερεάς ΕλλάδαςΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Επικαιρότητα

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Κυρίες μου, δεν είμαι δασοπόνος, ούτε μέλος της Ε.Ε.Δ.Δ.Υ. , αλλά ως επί σειρά πολλών ετών δημόσιος υπάλληλος, γνωρίζω ότι η υπηρεσία μπορεί και έχει κάθε δικαίωμα, να μεταθέτει τους υπαλλήλους της, όπου επιβάλλουν οι υπηρεσιακές ανάγκες, εκτός εάν αυτοί έχουν το αμετάθετο. Διαβάζοντας τις δημόσιες συνομιλίες και απόψεις σας σχετικά με το ζήτημα της μετακίνησης της προέδρου σας , διαπίστωσα ότι η πρόεδρος σας μετακινήθηκε σε υπηρεσία που είναι σχετική με το αντικείμενο της, από τον αρμόδιο προς τούτο προϊστάμενο της, Συντονιστή της Α.Δ.Θ.Σ.Ε., χωρίς να υποβαθμιστεί και κυρίως, χωρίς καν να αλλάξει κτίριο. Επομένως για ποια δίωξη πρόκειται; προφανώς δεν γνωρίζει η πρόεδρος σας τι σημαίνει δίωξη! Εξάλλου ως δημόσιος υπάλληλος οφείλει να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, το πειθαρχικό δίκαιο και τον κώδικα δεοντολογίας των δημοσίων υπαλλήλων, η κριτική των προϊσταμένων συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα. Κατά την ταπεινή μου άποψη, εάν θέλουμε να είμαστε ίσες έναντι των ανδρών δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τις ιδιότητες μας , ως γυναίκες, μητέρες , κόρες κ.λ.π. γιατί κάτι τέτοιο αδικεί και εμάς και τους άνδρες. Εξάλλου εάν η κα Πρόεδρος θεωρεί ότι αδικείται και διώκεται η νόμιμη οδός για να αποκατασταθεί δεν είναι μέσω κριτικής που ασκεί στον προϊστάμενο της, αλλά μέσω της άσκησης ενδίκων μέσων στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια. Όσον αφορά τον Συντονιστή ας μου επιτρέψει να του επισημάνω ότι τα πιο δηλητηριώδη βέλη εκτοξεύονται εκ των έσω. Ας προσέχει λοιπόν τους υφισταμένους του υπαλλήλους της Α.Δ.Θ.Σ.Ε. , που εάν τους ελέγξει, όπως άλλωστε οφείλει, θα διαπιστώσει ότι τον εκθέτουν συνεχώς , με πλημμελείς και μη σύννομες εισηγήσεις , που τις υπογράφει ο ίδιος και ότι σιγά σιγά του ροκανίζουν την καρέκλα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: