Για πέμπτη φορά αναβλήθηκε η δίκη των λαθροθήρων που σκότωσαν έξι αγριόγιδα

Από αναβολή σε αναβολή

Για πέμπτη φορά αναβλήθηκε η δίκη των υπαιτίων της σφαγής των αγριόγιδων στη Βόρεια Πίνδο, που σημειώθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2017. Οι δράστες εξόντωσαν έξι από τα πανέμορφα προστατευόμενα ζώα, πέντε από αυτά θηλυκά σε προχωρημένη κύηση και ένα μικρό, ενός έτους. Τα τρία άτομα που είχαν συλληφθεί μετά από επιχείρηση της θηροφυλακής στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων κατηγορούνται για την παράνομη θανάτωση έξι αγριόγιδων στην περιοχή του Τσεπελόβου.

Δεν έχουμε ενημερωθεί για τον λόγο της αναβολής αυτή τη φορά, αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης πάει για ένα χρόνο μετά, τον Φεβρουάριο του 2020 και, αν δεν πάρει ξανά αναβολή, μπορεί και να εκδικαστεί πριν παραγραφεί.

Μια υπόθεση που, πέρα από την απανθρωπιά που ενέχει ως ενέργεια, στάθηκε αφορμή για τη δυσφήμιση και της περιοχής και των νόμιμων και ηθικών μελών της κυνηγετικής οικογένειας. Όσο και να θέλει κανείς να υπερασπιστεί την ελληνική δικαιοσύνη, με τα χίλια προβλήματα, τις ελλείψεις δικαστών και προσωπικού, δυστυχώς δεν βρίσκει πάντα επιχειρήματα.

Πληροφορίες: https://www.agon.grΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Και εκεί σε αυτό ακριβώς το σημείο , είναι το λάθος των κυνηγετικών συλλόγων, ομοσπονδιών κτλ. Αντί οι ίδιες αυτές οργανώσεις , μέσω των νομικών τους, να παρασταθούν με πρόσθετη παρέμβαση ώς έχοντες έννομο συμφέρον και να καταθέσουν αιτήση προτίμησης για επίδπευση της διαδικασίας ή έστω να δικαστούν ερήμην, κάθονται και απλά παρακολουθούν απαθείς , ειρπάτοντας τα λεφτά των αδειών. Γιαυτό δεν πρόκειται ποτέ στην χώρα αυτή να δούμε να προχωρούν τα πράγματα. Στιγματίζονται οι κυνηγοί, το κυνήγι, ως ”ένοχοι” για τα εγκλήματα 5-10 καθικιών που δυστυχώς παίρνουν όλους στο λαιμό τους…..

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: