Ποια ν/σ θα ψηφισθούν πριν τη διάλυση της Βουλής • Τι θα γίνει με το Σ/Ν για τα αυθαίρετα

Από τις 10 έως τις 13 Ιουνίου θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός. Αυτό εκτίμησε μιλώντας στου κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προσθέτοντας ότι το Κοινοβούλιο θα παραμείνει ανοικτό τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Έως τότε, σύμφωνα με τον κ. Βούτση, θα συζητηθούν και θα ψηφισθούν πέντε νομοσχέδια. Πρόκειται για:

  • Τους δύο ποινικούς κώδικες
  • Δύο κυρώσεις συμβάσεων που έχουν ψηφισθεί από τις Επιτροπές και πρόκειται να ψηφισθούν το απόγευμα της Τετάρτης στην Ολομέλεια
  • Κύρωση σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, θα ψηφισθεί από τις Επιτροπές της Βουλής αλλά θα έρθει στην Ολομέλεια της επόμενης που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής «δεν αποκλείεται να υπάρχει μικρός αριθμός τροπολογιών. «Ευελπιστώ ότι δεν θα έρθουν πολλές τροπολογίες και δεν θα έχουν φωτογραφικό χαρακτήρα», πρόσθεσε.

Πάντως, όπως προέκυψε από την συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής που προηγήθηκε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του Ποταμιού (το οποίο θα αποχωρήσει σε περίπτωση που έρθει πλήθος τροπολογιών), θα απέχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από τις Κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Συγκεκριμένα:

  • Η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει στις διαδικασίες
  • ΔΗΣΥ και ΚΚΕ θα συμμετέχουν στην αρχή της διαδικασίας στις Επιτροπές και πιθανόν και στην Ολομέλεια και στη συνέχεια θα αποχωρούν.

https://www.b2green.grΚατηγορίεςΔόμηση - Αυθαίρετα, Νομοθεσία

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: