“Μετρώντας Τίγρεις” στην Ινδία

 

Πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες συνδυάζονται για τη δημιουργία ενός τέλειου ντοκιμαντέρ άγριας φύσης, εκτός από τις εκπληκτικές υψηλής ευκρίνειας λήψεις. Η ιστορία, τα ζώα και φυσικά ο αφηγητής, που πρέπει να έχει μία απαλή βελούδινη φωνή. Ακόμη καλύτερα αν αναλαμβάνει τον ρόλο κάποιος γνωστός.

Η Τζοάνα Λάμλεϊ, Αγγλίδα ηθοποιός, πρώην μοντέλο, συγγραφέας και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γνωστή από την κωμική σειρά του BBC και την κινηματογραφική ταινία “Absolutely Fabulous” έχει τον ρόλο της αφηγήτριας στο ντοκιμαντέρ για την τίγρη ως είδος υπό εξαφάνιση με τίτλο “Counting Tigers: A Survival Special” (Μετρώντας Τίγρεις).

Το ντοκιμαντέρ αφορά τον αγώνα του είδους για επιβίωση στην άγρια φύση της Ινδίας. Η Τζοάνα Λάμλεϊ, αναφέρει δημοσίευμα του Bustle, γεννήθηκε στο Σριναγκάρ της Ινδίας το 1946, οπότε έχει μια στενή προσωπική σχέση με τη χώρα στην οποία έγιναν τα γυρίσματα.

Το ντοκιμαντέρ του ITV επικεντρώνεται στην πρώτη πλήρη επιστημονική καταγραφή του άγριου είδους στην Ινδία, που γίνεται για να ελεγχθεί και να προστατευθεί ο πληθυσμός των τίγρεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, πάνω από το 60% των άγριων τίγρεων βρίσκονται στην Ινδία. Αλλά με τους αριθμούς τους να μειώνονται σε όλο τον κόσμο, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε πόσες επιβιώνουν.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τότε που άρχισε η απογραφή των τίγρεων και προβάλλει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το είδος από τον χειρότερο εχθρό του – τον άνθρωπο.

Παρακολουθώντας θηροφύλακες και επιστήμονες στα όμορφα τοπία της Ινδίας, ο ακτιβιστής για την προστασία της άγριας ζωής, Μάρτιν Χιουζ Γκέιμς ακολουθεί τα ίχνη της νέας καταμέτρηση από την αρχή μέχρι το τέλος χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: