ΚΥΑ: Τέλη έκδοσης αδειών κυνηγιού, για το κυνηγετικό έτος 2019–2020

Υπογράφτηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Χατζηδάκη  και Υφ.Οικονομικών κ.Θ.Σκυλακάκη για τα τέλη έκδοσης αδειών θήρας που καταλήγουν στο δημόσιο.

Η απόφαση έχει πάρει ΚΑΔ στο Εθνικό Τυπογραφείο 40918 και αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες ώρες. Με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ και της απόφασης καθορισμού των τελών έκδοσης αδειών θήρας ολοκληρώνεται έγκαιρα η έκδοση των αποφάσεων για τη θήρα και τα δασαρχεία της χώρας μπορούν να ξεκινήσουν την θεώρηση των αδειών θήρας για τη νέα κυνηγετική περίοδο.

Σχετικά με το περιεχόμενο της  η ανωτέρω ΚΥΑ προβλέπει:

Για τους κυνηγούς, οι οποίοι είναι μέλη των αναγνωρισμένων ως συνεργαζομένων με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κυνηγετικών Συλλόγων:

Για τους υπηκόους Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ομογενείς, τους υπηκόους ξένων κρατών που διαμένουν στην Ελλάδα πέραν της 15ετίας, τους διπλωματικούς υπαλλήλους και τους ημεδαπούς που εφοδιάζονται με άδεια κυνηγιού απευθείας από τις Δασικές Αρχές, τα ανωτέρω τέλη καταβάλλονται με προσαύξηση ενενήντα τοις εκατό (90%) επί του ποσού της ετήσιας συνδρομής των Κυνηγετικών Συλλόγων (για την ετήσια συνδρομή δείτε ΕΔΩ).

Για τους υπηκόους ξένων κρατών (εκτός μελών Ε.Ε.):

1. Οι κυνηγοί αυτοί μπορούν να κυνηγούν μόνο στις Ελεγχόμενες δημόσιες ή ιδιωτικές Κυνηγετικές Περιοχές.

2. Για τις δημόσιες Ελεγχόμενες Κυνηγετικές Περιοχές απαιτείται η έκδοση γενικής άδειας θήρας, η οποία εκδίδεται από τη οικεία δασική αρχή (Δασαρχείο ή Δ/νση Δασών άνευ Δασαρχείου, στην περίπτωση που δεν υφίσταται δασαρχείο), στην οποία υπάγεται η Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή, με τα ακόλουθα κατά κατηγορία τέλη:

3. Για κάθε Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή απαιτείται και ειδική άδεια θήρας.

4. Για τις ιδιωτικές ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές, η γενική άδεια κυνηγιού εκδίδεται από την τοπική δασική αρχή, ισχύει για ολόκληρη την κυνηγετική περίοδο και το τέλος της καθορίζεται στα 50 ευρώ.

 

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: