Βουλή: Ερώτηση και Αναφορές για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Μια ερώτηση και δυο αναφορές σχετικά με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας κατατέθηκαν στη Βουλή το τελευταίο 48ωρο.

Ειδικότερα, βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Περιβάλλοντος για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και ρωτούν τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις τους για 12 μήνες και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με αξιοπρεπή μισθό και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα» (η ερώτηση).

Εκτός από την παραπάνω ερώτηση, τις τελευταίες ώρες κατατέθηκαν για το ίδιο θέμα και δυο αναφορές προς τα αρμόδια υπουργεία. Στη πρώτη περίπτωση, ο βουλευτής Πέλλας Γεώργιος Καρασμάνης (ΝΔ) κατέθεσε σαν αναφορά την επιστολή που υπογράφουν εργαζόμενοι στο Δασαρχείο Αριδαίας (Ομάδα Πυροπροστασίας Αριδαίας) στην οποία επισημαίνουν την αναγκαιότητα της διατήρησης και λειτουργίας του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την Αντιπυρική Προστασία των δασών προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον καταστροφές και πυρκαγιές και αιτούνται την επίλυση του θέματος (η αναφορά).

Στη δεύτερη περίπτωση, ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης (ΣΥΡΙΖΑ), κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Ελληνικής Πυροπροστασίας Δασών «ΕΛ.ΠΥ.ΔΑ» με την προτείνουν μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων σχετικά με την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και αιτούνται την δημιουργία ενός νέου ευέλικτου φορέα στο πεδίο της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών που θα αξιοποιεί την εκπαίδευση και την εμπειρία των εργαζομένων μέσω του _υλοποιούμενου από το 2018 _ προγράμματος απασχόλησης του Ο.Α.Ε.Δ. για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας (η αναφορά).

Να σημειώσουμε ότι παρόμοιες ερωτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα έχουν κατατεθεί και το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η τελευταία απάντηση του Υπουργείου Εργασίας δόθηκε στις 3 Οκτωβρίου από τον υφυπουργό κ. Ν. Μηταράκη, που απάντησε στις επίκαιρες ερωτήσεις του κ. Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ) και του κ. Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ). Επειδή οι ερωτήσεις ήταν σχεδόν ταυτόσημες δόθηκε μια κοινή απάντηση (το σχετικό απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής).ΚατηγορίεςΑπασχόληση, Δασική Υπηρεσία, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: