Συνάντηση Γεωτεχνικών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση Γεωτεχνικών με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, και το Γενικό Γραμματέα, κ. Γεώργιο Καραγιάννη. Τη συνάντηση έκλεισε το ΓΕΩΤΕΕ.

Συμμετείχαν οι κ.κ Σπύρος Μαμαλης Γεωπόνος, προεδρος του Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ, Νικόλαος Μπόκαρης Δασολόγος, μέλος ΔΣ ΓΕΩΤΕΕ και Πρόεδρος Δ.Σ ΠΕΔΔΥ, Διονύσης Γκούτης Γεωλόγος, μέλος Δ.Σ ΓΕΩΤΕΕ, Ντιάνα Μιχαλοπούλου, Γεωλόγος μέλος Δ.Σ ΓΕΩΤΕΕ, Σταυρούλα Κατσόγιαννη, Πρόεδρος ΠΕΓΕΕΠ, Ξενοφών Σταυρόπουλος, Γεωλόγος πρόεδρος ΣΕΓ, Θανάσης Μπουζινέκης, Δασολόγος μελετητής, Πρόεδρος Παν. Κίνησης Δασολόγων και Νικόλαος Χλύκας, δασολόγος μελετητής εκπρόσωπος πανελλαδικού Συνδέσμου μελετητών.

Θέμα της συνάντησης ήταν η αποκατάσταση των στρεβλώσεων που έχουν δημιουργηθεί μετά την υπογραφή και δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος 99/2018 για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών λόγω των επικαλύψεων με τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωτεχνικών (Π.Δ 344/2000). Δεύτερο θέμα ήταν η ρύθμιση του επιδόματος 6 τοις χίλιοις και η απόδοσή του κατά το μέρος αυτού που αντιστοιχεί στα γεωτεχνικά έργα που επιβλέπουν οι Γεωτεχνικοί, στους κλάδους των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων. Θυμίζουμε ότι σήμερα το αντιστάθμισμα αυτό έχει επανέλθει η εισφορα αυτή κρατείται και αποδίδεται στους κλάδους των μηχανικών.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση πήγε αρκετά καλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών αντελήφθη πλήρως το πρόβλημα που δημιουργείται και στη μια και στην άλλη περίπτωση. Συμφωνήθηκε να ακολουθήσει σε δέκα – δεκαπέντε ημέρες νέα συνάντηση για να δοθεί η άποψη του Υπουργείου για τον τρόπο διαχείρισης αυτών των θεμάτων.

Συζητήθηκε επίσης μεταξύ των Γεωτεχνικών η ανάγκη συνάντησης και με την Υπουργό Παιδείας που θεωρούν οτι έχει καίριο ρόλο στη διαχείριση του προβλήματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων και θα επιδιωχθεί να προγραμματιστεί συνάντηση και με την Υπουργό Παιδείας. Και για τα δυο θέματα επιδόθηκαν αναλυτικά υπομνήματα.

 ΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

%d