Απολογισμός Δράσεων ΕΚΠΑΑ (2015-2019)

Στην έκδοση μιας σύντομης παρουσίασης των δράσεων και των έργων του, κατά το πρώτο στάδιο της επαναλειτουργίας του την περίοδο 2015-2019, προχώρησε το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ).

Το ΕΚΠΑΑ, ύστερα από μια ολιγοετή διακοπή της λειτουργίας του, ανέκτησε τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλειά του το 2015 με στόχο την ενεργό υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας και τη διαρκή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με θέματα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας, επικεντρώνοντας τις δράσεις του στα ακόλουθα:

  • Την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην κάλυψη των υποχρεώσεων της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος.
  • Την υλοποίηση έργων περιβαλλοντικής φύσης.
  • Την ανάληψη δράσεων για τη διάδοση της περιβαλλοντικής πληροφόρησης και πολιτικής καθώς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.

Όπως σημειώνει στο πρόλογο της έκδοσης η πρόεδρος του ΔΣ, Ζωή Βροντίση, η επαναλειτουργία του ΕΚΠΑΑ, έστω και σε δυσμενείς συνθήκες στελέχωσης, σηματοδοτεί την κρισιμότητα αυτών των θεμάτων σε μια περίοδο που η προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης οφείλει να λάβει υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΚΠΑΑ 2015-2019

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

 ΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: