Δασική Υπηρεσία: ΚΥΑ για ειδικά όπλα και αποτρεπτικά μέσα

Εισαγωγή και μεταφορά ειδικών όπλων, αποτρεπτικών μέσων και συσκευών εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, μηχανισμών εκτόξευσης χημικών ουσιών και κάθε είδους εφοδίων βολής αυτών, για την αντιμετώπιση περιστατικών προσέγγισης ζώων της άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές και τη διαχείριση του πληθυσμού τους.

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία καθορίζεται η διαδικασία εισαγωγής από χώρες εκτός Ε.Ε. ή μεταφοράς από χώρες εντός Ε.Ε. στη Χώρα ειδικών όπλων/πιστολιών, λοιπών αποτρεπτικών μέσων και συσκευών εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας ή μηχανισμών εκτόξευσης χημικών ουσιών (spray) ή συσκευών εκτόξευσης ειδικού τύπου κροτίδων ή βολίδων κρότου – θορύβου, λάμψης ή συριγμού και κάθε είδους εφοδίων αυτών για την αντιμετώπιση περιστατικών προσέγγισης ζώων της άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές και τη διαχείριση φαινομένων υπερπληθυσμού τους, από τις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Αρμόδια αρχή για την έκδοση της άδειας

Η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) ορίζεται ως αρμόδια αρχή για την έκδοση της άδειας εισαγωγής ή μεταφοράς στη Χώρα του εξοπλισμού και των μέσων που προαναφέρθηκαν.

Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την έκδοση της άδειας εισαγωγής ή μεταφοράς στη Χώρα των ειδικών όπλων/πιστολιών ή αποτρεπτικών μέσων ή συσκευών και λοιπών μέσων και εφοδίων, υποβάλλουν στη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος  τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που καθορίζονται στο άρθρο 2 της εν λόγω ΚΥΑ.

Σχετικό αρχείο:
ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/30835/1524/26.03.2020 (Β’ 1536) Εισαγωγή και μεταφορά ειδικών όπλων, αποτρεπτικών μέσων και συσκευών εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, μηχανισμών εκτόξευσης χημικών ουσιών και κάθε είδους εφοδίων βολής αυτών, για την αντιμετώπιση περιστατικών προσέγγισης ζώων της άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές και τη διαχείριση του πληθυσμού τους.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [125.91 KB]ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: