Έκκληση στον Πρωθυπουργό για την απόσυρση του «περιβαλλοντικού» νομοσχεδίου

Έκκληση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον αρμόδιο υπουργό Κ. Χατζηδάκη για την «απόσυρση του Σχεδίου Νόμου του ΥΠΕΝ με τίτλο “Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας”» απευθύνει με επιστολή του το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Εύβοιας.

«Το εν λόγω Σχέδιο Νόμου ουσιαστικά θέτει σε κίνδυνο τις Κοινοτικού ενδιαφέροντος προστατευόμενες περιοχές της χώρας», αναφέρει η επιστολή που υπογράφει εκ μέρους του Δ.Σ. ο πρόεδρος του, Δρ. Κ. Πεχλιβάνογλου.

Όπως τονίζει, «ευαισθητοποιημένοι πολίτες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, επιστημονικοί φορείς, πανεπιστήμια, κ.λ.π., συμμετείχαν στην ολιγοήμερη, και εντός των πρωτόγνωρων για τη χώρα συνθηκών, διαβούλευση και διατύπωσαν τεκμηριωμένα την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο. Αντί όμως να εισακουστούν οι αιτιολογημένες απόψεις τους, φαίνεται ότι δημιούργησαν πανικό στο καθ’ ύλη αρμόδιο υπουργείο, όπως αποδεικνύεται από την εσπευσμένη και αναιτιολόγητη κατάθεσή του στη Βουλή, εν μέσω της συνέχισης ύπαρξης των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας εξαιτίας της πανδημίας. Σε μια Βουλή που υπολειτουργεί, η οποία όμως νομιμοποιεί Πράξεις Νομοθετικού Περιχομένου με πολύ συνοπτικές διαδικασίες».

Τέλος, καλεί τον πρωθυπουργό «να μη προχωρήσει στην παρούσα χρονική στιγμή η ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου. Να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος και με ηρεμία και συζήτηση να καθορισθούν οι αρχές ενός σχεδίου νόμου με γνώμονα την ουσιαστική προστασία αλλά και ανάπτυξη των προστατευόμενων περιοχών».

Η επιστολή κοινοποιείται στους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.ΚατηγορίεςΝομοθεσία, Προστατευόμενες περιοχές

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: