Θυλακίνη: Η τελευταία περίφημη Τίγρης της Τασμανίας σε σπάνιο βίντεο του 1935

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη και εκτιμάται πως τραβήχτηκε το 1935 στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ για την Τασμανία

Ένα σπάνιο οπτικό ντοκουμέντο από την τελευταία γνωστή θυλακίνη ή αλλιώς τίγρη της Τασμανίας, όπως είναι γνωστή, δόθηκε στη δημοσιότητα από το Εθνικό Αρχείο Εικόνας και Ήχου στην Αυστραλία (NFSA).

Όπως αναφέρει το CNN στο υλικό, διάρκειας 21 δευτερολέπτων καταγράφεται το ζώο, με το όνομα Μπένζαμιν, να περιφέρεται στο κλουβί του, στον ζωολογικό κήπο Beaumaris στο Χόμπαρτ της Τασμανίας, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη και εκτιμάται πως καταγράφηκε το 1935 στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ για την Τασμανία, μόλις λίγους μήνες πριν τον θάνατο του Μπέντζαμιν.

Μισός λύκος, μισή τίγρη, και κάτι από καγκουρό, ο Thylacinus cynocephalus ή τίγρης της Τασμανιας εξαιτίας των ραβδώσεων στην πλάτη του είχε ένα γενεαλογικό δέντρο που χανόταν στα βάθη του Μειόκαινου (4 εκατομμύρια χρόνια για τον «σύγχρονο» τίγρη της Τασμανίας). ‘Ηταν πολύ διαδεδομένο είδος στην Αυστραλία και τη Νέα Γουινέα, αλλά οι γεωλογικές και κλιματικές αλλαγές τον περιόρισαν στην Τασμανία.

 

 ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: