Συνελήφθη με 250 άγρια πουλιά, 400 ξόβεργες, 88 κλουβιά, κ.α.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σε μεγάλη επιχείρηση χτες, το Δασαρχείο Χαλκίδας και οι θηροφύλακες της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας (Δ΄ ΚΟΣΕ), κατέσχεσαν παρουσία εισαγγελέως:

  • 250 άγρια πουλιά από εικοσιένα είδη,
  • 3 ηχομιμητικές συσκευές,
  • 400 ιξόβεργες,
  • 20 μέτρα δίχτυα και
  • 88 κλουβια.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής – ΑΝΙΜΑ, όλα τα παραπάνω εντοπίστηκαν σε σπίτι υπότροπου λαθρέμπορου άγριας ζωής, ο οποίος είχε συλληφθεί πάλι με εκατοντάδες πουλιά το 2014 και συνέχισε το έργο του ανενόχλητος. Γιατί ανενόχλητος; επειδή αυτές οι παραβάσεις θεωρούνται από τον νόμο πταίσματα και δεν προχωρούν οι υποθέσεις στα δικαστήρια. Και επίσης, αν και υπάρχει η δυνατότητα βάσει της ΚΥΑ του 2012 να βεβαιώνονται διοικητικά πρόστιμα από τις αρμόδιες αρχές, ούτε αυτό γίνεται τελικά.

Ανάμεσα στα πουλιά που κατασχέθηκαν, ένας γλάρος (!), δύο κουρούνες, τρεις γερακίνες νεαρές κι ένα ενήλικο βραχοκιρκίνεζο με σημάδια μακροχρόνιας αιχμαλωσίας. Τα τελευταία έφτασαν χτες βράδυ στην ΑΝΙΜΑ, όλα τα υπόλοιπα απελευθερώθηκαν.

Σύμφωνα με τους θηροφύλακες, υπήρχαν και πολλά νεκρά πουλάκια στα άθλια κλουβιά που ήταν αδύνατον πλέον να αναγνωριστούν.ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: