Ασφαλιστική κάλυψη κυνηγών κατά τη διάρκεια του lockdown

Τελευταία ενημέρωση
13.11.2020 | 21:15

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την είδηση παύσης της ασφαλιστικής κάλυψης κατά τη διάρκεια του lockdown η ασφαλιστική εταιρεία, με νεότερη ανακοίνωσή της, ενημέρωσε τους Κ.Σ. ότι συνεχίζεται κανονικά η ασφαλιστική κάλυψη και κατά τη διάρκεια του lockdown.


Μετά τις επανειλημμένες δηλώσεις και διευκρινίσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου, για περιορισμό της κυνηγετικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων (lockdown), ασφαλιστικές εταιρείες ενημερώνουν τους κυνηγετικούς συλλόγους, με τους οποίους έχουν συνάψει ασφαλιστική σύμβαση, ότι δεν θα καλύπτουν τους κυνηγούς – μέλη τους μέχρι και τις 30.11.2020 που ισχύει το lockdown.

Όπως είναι γνωστό, με τα ομαδικά ασφαλιστήρια των κυνηγετικών συλλόγων ασφαλίζεται το σύνολο των κυνηγών που κατέχουν θεωρημένη άδεια κυνηγιού για την συγκεκριμένη περίοδο. Η ασφαλιστική κάλυψη ισχύει από την στιγμή που ο ασφαλισμένος φθάσει στον τόπο κυνηγιού και λήγει με την αποχώρησή του από αυτόν και μόνο εφ’ όσον ο κυνηγός είναι πεζός, και μόνο κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου όπως αυτή ορίζεται από το αρμόδιο Υπουργείο. Δεν καλύπτονται ατυχήματα που θα συμβούν σε χώρους που απαγορεύεται το κυνήγι, ή σε περιπτώσεις λαθροθηρίας.

Εδώ και μια βδομάδα, με τη δημοσίευση της ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342/6.11.2020 (Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19…) επικρατεί σύγχυση στο θέμα της απαγόρευσης κυνηγιού και είναι απαραίτητο να δοθούν διευκρινίσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Ορισμένοι κυνηγετικοί σύλλογοι προχώρησαν σε ενημέρωση (δελτία τύπου, sms) των κυνηγών-μελών τους, με την παράκληση να επιδείξουν την δέουσα προσοχή και υπευθυνότητα.

 

Χαρδαλιάς: Λάθος μήνυμα να επιτρέψουμε μετακινήσεις σε 170.000 κυνηγούς

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , ,

2 replies

  1. Λάθος μήνυμα Χαρδαλια αλλά του χρόνου θα έρθεις να μας πάρεις πάλι το 160αρι και θα το λάβεις και εσύ το μήνυμα και η κυβέρνηση σου…. μιας και από τους συλλόγους δεν βλέπουμε φως.
    Δεύτερη χρονιά πετάμε τα λεφτά μας για ένα χόμπι που μόνο εμείς πληρώνουμε το κράτος για να το κάνουμε και μας το κόβετε για μια γρυπη που δεν άλλαξε καθόλου τα στατιστικά στους θανάτους παγκοσμίως.
    Σκυλιά όπλα σφαίρες έξοδα για να έρθει ο καρεκλακιας να μας πει να κάτσουμε σπίτι και να μας πει και ανεύθυνους.
    Εμάς που κάναμε θυροφυλακη γιατί αυτοί δεν μπορούσαν… που τρώνε τα λεφτά μας για να μας αφήνουν να βγαίνουμε στην φύση και να κάνουμε αυτό που πάντα γινόταν δωρεάν….να κυνηγάμε δηλαδή για την τροφή μας.(όχι από ανάγκη για επιβίωση φυσικά)

  2. Καλησπέρα, θέλω να σας ενημερώσω πως υπάρχουν και ασφαλιστικές εταιρείες (και μια πολύ γνωστή ανάμεσά τους) που συνεχίζουν την ασφαλιστική κάλυψη των κυνηγών σε αυτό το διάστημα. Το κυνήγι δεν έχει απαγορευθεί και ακόμη και η απαγόρευση μετακίνησης στηρίζεται σε δηλώσεις και όχι σε ρητή απόφαση της Κυβέρνησης. Δυστυχώς οι κυνηγοί είναι σε ομηρεία. Όμως. οποιαδήποτε ασφαλιστική δηλώσει με τις σημερινές συνθήκες πως αναστέλλει την ασφαλιστική κάλυψη σε κυνηγούς, πέραν από το βέβαιο πως θα χάσει άμεσα τους συγκεκριμένους πελάτες της (όταν υπάρχουν άλλες εταιρείες που δεν αναστέλλουν την ασφάλιση), κινδυνεύει ακόμη και να υποστεί κυρώσεις μιας και δεν έχει αρθεί ή αλλάξει μέχρι σήμερα κανείς όρος των σχετικών συμβολαίων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: