Χαρδαλιάς: Λάθος μήνυμα να επιτρέψουμε μετακινήσεις σε 170.000 κυνηγούς

Την έκπληξή του για την επίκαιρη ερώτηση περί του να εξαιρεθεί το κυνήγι και το ερασιτεχνικό ψάρεμα, ως ατομικές δραστηριότητες άσκησης, από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας εξέφρασε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην Βουλή.

Ο υπουργός εξήγησε αναλυτικά για ποιο λόγο βγαίνει το ‘απαγορευτικό’ δίνοντας έμφαση στα στοιχεία που δείχνουν το πρόβλημα στην Βόρεια Ελλάδα. “Έχουμε 170.000 κυνηγούς σε όλη την χώρα, το 65-70% αυτών είναι στην Κεντρική Μακεδονία και Θράκη, εκεί δηλαδή που σήμερα έχουμε το 60% των θετικών κρουσμάτων. Έχουμε πάνω από 22.000 ανθρώπους σε απομόνωση ως θετικά κρούσματα και άλλους 25.247 απομονωμένους επίσης ως στενές επαφές. Εκεί έχουμε δείκτες 14 ημερών-ρεκόρ. Την ίδια στιγμή έχουμε 10.000.000 ανθρώπους, δηλαδή ολόκληρη την χώρα σε μέτρα περιορισμού κινητικότητας. Και θα επιτρέψουμε σε 170.000 κυνηγούς να μετακινούνται ελεύθερα από νομό σε νομό, να στήνουν καρτέρι, για ψυχαγωγικούς λόγους; Με όλο τον σεβασμό στους κυνηγετικούς συλλόγους, γιατί είναι αμφίδρομη η σχέση και στα θέματα πυροπροστασίας, και γενικά η προσεγγιση μας στο θέμα του κυνηγού δεν έχει προκατάληψη, αλλά είναι λάθος μήνυμα” τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υπουργός εξέφρασε μάλιστα την έκπληξή του γιατί η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου κατατέθηκε στις 9 Νοεμβρίου. “Ήταν η μέρα που εξετάστηκε το αίτημα αυτό και συζητήθηκε στην επιτροπή Λοιμωξιολόγων και ομόφωνα αποφασίστηκε πως δεν μπορεί να γίνει δεκτό” τόνισε. ‘Και το απέρριψε αφού εξετάστηκε εάν είναι ατομική άσκηση. Το ζήτημα είναι να μειωθεί η κινητικότητα. Κι αυτό δεν θα γίνει ν 170.000 κυνηγοί μετακινούνται ελεύθερα εντός κι εκτός Νομού”.

Απαντώντας ο κ. Κεγκέρογλου αντέστρεψε τα πυρά καταθέτοντας παρόμοια ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Γιόγιακα με τον κ. Χαρδαλιά πάντως να επιμένει ότι δεν γίνεται να υπάρχει ένας αστυνομικός πίσω από κάθε κυνηγό να τον ελέγχει. «Θα κάνουμε όλοι υπομονή. Και οι κυνηγοί και οι ψαράδες. Και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα το δούμε» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

https://www.capital.gr

Ασφαλιστική κάλυψη κυνηγών κατά τη διάρκεια του lockdown

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: