Η Κυβέρνηση επανεξετάζει το θέμα της απαγόρευσης μετακίνησης για κυνήγι

Για το ίδιο θέμα:
«Για άλλη μια φορά η κυνηγετική δραστηριότητα αγνοήθηκε από τον εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης»

Τη δυνατότητα να επιτραπεί η μεμονωμένη μετακίνηση των κυνηγών για την άσκηση της θήρας, κάτω από συγκεκριμένες και αυστηρές προϋποθέσεις, ζητά η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΚΣΕ) με εξαιρετικά επείγον έγγραφό της προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, Χ. Πέτσα.

Σύμφωνα με την ΚΣΕ, με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Πέτσα στο τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ, προκύπτει σαφώς ότι η Κυβέρνηση επανεξετάζει το θέμα της απαγόρευσης μετακίνησης για κυνήγι λόγω της πανδημίας. Γι’ αυτό και παραθέτει σειρά συγκεκριμένων προτάσεων που, όπως αναφέρει, είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τους κανόνες που ισχύουν για το κυνήγι σε όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.«Αν οι κανόνες υιοθετηθούν από την κυβέρνηση μπορεί εύκολα να ελεγχθεί η τήρηση τους, γιατί οι κυνηγοί δύνανται να πιστοποιούν στα αστυνομικά όργανα ανά πάσα στιγμή την ιδιότητα τους με την επίδειξη της ατομικής άδειας Θήρας τους, που έχει ετήσια ισχύ και είναι δημόσιο έγγραφο. Επιπρόσθετα οι θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων, πέρα από τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στο φυσικό περιβάλλον, μπορούν με επιτυχία να επωμιστούν και τον έλεγχο τις ορθής μετακίνησης των κυνηγών» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Περιορισμοί άσκησης της κυνηγετικής δραστηριότητας

Οι περιορισμοί που προτείνει η ΚΣΕ για να επιτραπεί η μεμονωμένη μετακίνηση των κυνηγών για την άσκηση της θήρας είναι οι εξής:

  • οι κυνηγοί να δραστηριοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα που είναι μόνιμοι κάτοικοι, γεγονός που θα αποδεικνύεται με την επίδειξη της άδειας θήρας τους που είναι δημόσιο έγγραφο.
  • Τυχόν γεύμα κατά τη διάρκεια του κυνηγιού να γίνεται ατομικά και σε καμία περίπτωση δεν’ επιτρέπεται η συγκέντρωση για φαγητό.
  • Η οποιαδήποτε συγκέντρωση των κυνηγών στην ύπαιθρο δεν θα ξεπερνά τα 3 άτομα, τα όποια υποχρεωτικά θα κάνουν χρήση μάσκας προσώπου και θα διατηρούν απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρα μεταξύ τους. Ο όποιος συντονισμός με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θα γίνεται από απόσταση και με τη χρήση κινητού τηλεφώνου.
  • Κατά τη μετακίνηση από και προς τον χώρο κυνηγιού, στα αυτοκίνητα δεν θα επιβαίνουν περισσότεροι από 2 επιβάτες (οδηγός και συνεπιβάτης) οι οποίοι υποχρεωτικά θα κάνουν χρήση μάσκας.Ειδικά για τη θήρα του αγριόχοιρου

Σε ό,τι αφορά τη θήρα των αγριόχοιρων, που είναι η μοναδική κατά τον νόμο από τις κυνηγετικές δράσεις που ασκείται ομαδικά (μέχρι 10 άτομα ανά ομάδα), προτείνει να υιοθετηθούν οι παρακάτω επιπλέον περιορισμοί:

  • Ο αριθμός των κυνηγών αγριόχοιρων που αποτελούν την ομάδα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 4 άτομα.
  • Ο αριθμός των ατόμων που θα συμμετέχουν στην μεταφορά και εκδορά του θηρευμένου αγριόχοιρου δεν θα ξεπερνά τα 3 άτομα, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς και εκδοράς του.

Όπως είναι γνωστό, τη Παρασκευή (11/12) ο κ. Πέτσας θα ανακοινώσει τα μέτρα της Κυβέρνησης που θα ισχύουν μετά τις 14/11 και για τη περίοδο των εορτών.Το έγγραφο της ΚΣΕ:


Θα εντοπίζουν τους παράνομους μέσω ήχου

Κίνδυνος διάλυσης της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής

 

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: