Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Γιατί θέλει την άρση των περιορισμών στο κυνήγι αγριόχοιρων

Πυρ και μανία είχε γίνει προ ημερών ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επειδή κάποιοι κυνηγοί στη βόρεια Ελλάδα, που εξακολουθεί να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με την πανδημία, πήραν τις καραμπίνες και βγήκαν για θηράματα, παρά τη σχετική απαγόρευση που υπάρχει όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια, σύμφωνα με δημοσίευμα στο newbeast.gr.

Από την άλλη πλευρά, υπήρχαν βουλευτές όπως ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής και ο Θανάση Παφίλης από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος που ζητούσαν να εξαιρεθούν οι κυνηγοί από τα περιοριστικά μέτρα – σημειωτέον ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ είναι κυνηγός από μικρό παιδί.

Όπως αναφέρει το newbeast.gr,  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης έχει εισηγηθεί στους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς, όταν αρχίσουν να αίρονται τα μέτρα κατά της πανδημίας, ένα από τα πρώτα που θα πρέπει να σκεφτούν να άρουν να είναι και αυτό που αφορά την αναστολή του κυνηγιού, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και δη κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, για έναν και μόνο συγκεκριμένο λόγο. Για να περιοριστεί ο πληθυσμός των αγριόχοιρων ώστε να αποτραπεί η μετάδοση της αφρικανικής πανώλης.


Βορίδης: Άρση της απαγόρευσης θήρας αγριόχοιρου σε συγκεκριμένες περιοχές λόγω ΑΠΧΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , ,

1 reply

  1. έρχονται εκλογές σύντομα και εκεί θα μετρηθούμε

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: