Επιχωματώσεις «ο Δήμος»

Για παράνομες επιχωματώσεις σε δασική έκταση, που πραγματοποιήθηκαν από χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Ραφήνας, κάνει λόγο το ιστολόγιο dasamarisos.blogspot.com.

Όπως αναφέρει, «παραμονές της Πρωτοχρονιάς ξεκίνησε η επιχωμάτωση στον εξωτερικό χώρο των γηπέδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου της Διώνης στο Πικέρμι. Στο χώρο που επιχωματώθηκε υπάρχουν δέντρα και θάμνοι που καλύφθηκαν από τα χώματα και όπως φαίνεται στο απόσπασμα του δασικού χάρτη της περιοχής από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, εκεί υπάρχουν λωρίδες γης που είναι χαρακτηρισμένες ΔΑΣΙΚΕΣ (ΔΔ και ΑΔ). Θα όφειλε, συνεπώς, ο χωματουργός Δήμος να έχει πάρει άδεια από το Δασαρχείο Πεντέλης για να προχωρήσει στις εργασίες στην περιοχή.

»Την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, νωρίς το πρωί, εμφανίστηκε και πάλι το JCB συνεχίζοντας την επιχωμάτωση. Κάτοικος της περιοχής που πέρναγε από το σημείο ενημέρωσε τον χειριστή του JCB ότι επιχωματώνει περιοχή με δασικές ζώνες και τον ρώτησε αν έχει άδεια Δασαρχείου για τις επιχωματώσεις. Η απάντηση του χειριστή ήταν, αναμενόμενα, αρνητική. Ο κάτοικος τηλεφώνησε, επί τόπου, στους δασοφύλακες του Δασαρχείου Πεντέλης προκειμένου να έρθουν για αυτοψία των εργασιών. Αντιλαμβανόμενος ο χειριστής αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία σταμάτησε τις επιχωματώσεις και εγκατέλειψε αμέσως τον χώρο μαζί με το JCB …

»Παράλληλα, κατατέθηκε έγγραφη αναφορά στο Δασαρχείο Πεντέλης από τις συλλογικότητες Ωκεανίδα και Κίνηση για την Προστασία του Μεγάλου Ρέματος προκειμένου να γίνει επιτόπιος έλεγχος.»

Διαβάστε περισσότερα στο ιστολόγιο dasamarisos.blogspot.comΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: