Κυνηγετική Συνομοσπονδία: Προσφυγή στο ΣτΕ για το «απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ»

Τη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ανακοίνωσε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Σ.Ε.) μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλια, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

«Αν η αγανάκτηση και η οργή των κυνηγών δεν είχε φτάσει στο κατακόρυφο, οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το κυνήγι, θα ήταν… μόνο για γέλια! Με τις δηλώσεις που έκανε πριν λίγη ώρα ο κ. Χαρδαλιάς, η κυβέρνηση δεν εμμένει μόνο στα σφάλματα και στα λάθη της, αλλά καλεί στην ουσία τους κυνηγούς των νομών Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης… να παρανομήσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Κ.Σ.Ε.

«Όσον αφορά στο κυνήγι, για εμάς είναι σαφές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης και πανικού! Η Κ.Σ.Ε. και οι 180.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί, δεν έχουν, πλέον, την υπομονή να περιμένουν τους Υπουργούς… να συνεννοηθούν μεταξύ τους! Τη Δευτέρα κιόλας, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Συνομοσπονδίας θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να προσβάλουν και να ακυρώσουν όλο αυτό το απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ, που για διάστημα τριών μηνών μας περιφρονεί και μας μειώνει», καταλήγει η Κ.Σ.Ε.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΣΕ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για …γέλια και για κλάματα οι εξαγγελίες για το κυνήγι!

Αν η αγανάκτηση και η οργή των κυνηγών δεν είχε φτάσει στο κατακόρυφο, οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το κυνήγι, θα ήταν… μόνο για γέλια!

Με τις δηλώσεις που έκανε πριν λίγη ώρα ο κ. Χαρδαλιάς, η κυβέρνηση δεν εμμένει μόνο στα σφάλματα και στα λάθη της, αλλά καλεί στην ουσία τους κυνηγούς των νομών Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης… να παρανομήσουν.

Κανείς δεν είπε στον λαλίστατο κ. Χαρδαλιά ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα ρυθμιστική Απόφαση θήρας, το κυνήγι του αγριόχοιρου έχει λήξει από χθες 20 Ιανουαρίου;

– Πώς λοιπόν επιτρέπει προφορικά και δια της τηλεοράσεως ο κ. Χαρδαλιάς το κυνήγι του αγριόχοιρου σε τρεις νομούς, όταν το θεσμικό πλαίσιο και οι κείμενες διατάξεις το απαγορεύουν;

– Ποιος εξουσιοδότησε τον κ. Χαρδαλιά να επιμηκύνει κατά πως θέλει και όπου θέλει την περίοδο κυνηγίου ενός συγκεκριμένου θηραματικού είδους, χωρίς το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος να έχει τροποποιήσει ή εκδώσει σχετική ρυθμιστική διάταξη;– Από πού αντλεί η κυβέρνηση τη νομιμοποίηση να εξαγγέλλει διοικητικές ποινές αφαίρεσης των αδειών θήρας, για αδικήματα που ούτε καν περιέρχονται στο ρυθμιστικό πλαίσιο του κυνηγίου;

Όσον αφορά στο κυνήγι, για εμάς είναι σαφές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης και πανικού! Η Κ.Σ.Ε. και οι 180.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί, δεν έχουν, πλέον, την υπομονή να περιμένουν τους Υπουργούς… να συνεννοηθούν μεταξύ τους!

Τη Δευτέρα κιόλας, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Συνομοσπονδίας θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να προσβάλουν και να ακυρώσουν όλο αυτό το απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ, που για διάστημα τριών μηνών μας περιφρονεί και μας μειώνει.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΩΤ. ΤΡΑΚΑΚΗΣΧαρδαλιάς: Κυνήγι μόνο για αγριόχοιρο σε 3 νομούς με αυστηρές ποινές στους παραβάτες

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , ,

4 replies

  1. Φτάσαμε στο σημείο να προσπαθούμε να τους πείσουμε για τα αυτονόητα. Πόσο όμως μπορείς να δώσεις να καταλάβει έναν μαθητή όταν αυτός δεν θέλει; Τον αφήνεις λοιπόν στην ίδια τάξη μέχρι να μάθει το μάθημα του. Ας γίνει λοιπόν έτσι και με αυτούς όταν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ.

  2. Μέσα από κάθε μεγάλο κακό βγαίνει ένα μεγάλο καλό. Ας μας γίνει μάθημα αυτό που συνέβη έτσι ώστε να συσπειρωθούμε όλοι κυνηγοί και ερασιτέχνες ψαράδες όπως έγινε και στην Γαλλία, για να διασφαλίσουμε μελλοντικά αυτές τις δύο δραστηριότητες. Αυτή η γιαλατζη φιλελεύθερη κυβέρνηση είναι δεδομένο πια ότι είτε επιτρέψει το κυνήγι και το ψάρεμα είτε όχι είναι τελειωμένη στις επόμενες εκλογές όχι μόνο από μας, αλλά και από μια μεγάλη μερίδα επαγγελματιών που τους κατέστρεψε με τους αδεξιους χειρισμούς της. Η επόμενη όμως; Μήπως θέλει και αυτή το καλό μας όσο η προηγούμενη; Μήπως φαβαται μην κολλήσουμε κορονωιο από τις μπεκάτσες, τα αγριογούρουνα τους ροφούς ή τις στείρες; Όχι τίποτα άλλο αλλά μήπως δεν είναι καλά αποστειρωμενα τα όπλα τα καλάμια και οι μάσκες των ψαροντουφεκαδων και φοβάται για το αντίθετο; Οι Έλληνες φιλότιμοι είμαστε αλλά χαζοί δεν είμαστε και όταν θαρθει η ώρα το δούλεμα που θα φάνε θα είναι τρις χειρότερο από αυτό που μας τάισαν.

  3. \\Αρχή άνδρα δείκνυσι” και σημαίνει “Η εξουσία αποκαλύπτει τις δυνατότητες του ανθρώπου δείχνει τις ικανότητες και το χαρακτήρα του”. Δυστυχώς η θήρα στην Ελλάδα εκπροσωπείται απο ανθρώπους που δεν εκπροσωπούν το κυνήγι και τους κυνηγούς, αλλά απο ανθρώπους που είναι κομματικά διορισμένοι για να απορροφούν τα παράπονα και την γκρίνια. Αυτή την κίνηση έπρεπε να την έχουν κάνει απο την 03/11/2020. Τα ασφαλιστικά θα δικαζόντουσαν άμεσ και θα είχαμε είτε θετικό , είτε αρνητικό αποτέλεσμα. Θα ξέραμε επι της ουσίας ποιός εκπροσωπεί και τι. Απλά ! Και μετέπειτα θα υπήρχε εμφανέστατα δείγμα γραφής απο τον εκάστοτε κυβερνώντα. Για το ζήτημα του ότι θα υπάρχει διοικητική ποινή αφαίρεσης της άδειας, αυτό σημαίνει πως υπάρχουν 2 ταχυτήτων πολίτες στην Ελλάδα… Οι κυνηγοί και οι υπόλοιποι πολίτες. Και μια ερώτηση , εάν ελεγχθεί κάποιος πολίτης με το αυτοκίνητο του , ανευ των εγγράφων που προβλέπεται, του κατάσχουν το δίπλωμα οδήγησης για 3 χρόνια ; ΥΠάρχει μια έννοια που επικαλούνται πολλοί νομικοί την σήμερον ημέρα , ”μιθριδατισμός”.Δυστυχώς έρχονται πολλά στο μέλλον μας , είτε κάποιος είναι υπέρ του κυνηγιού, είτε όχι

  4. Κ. Σ. Ε…. πάει ο ύπνος στεφάνι… εκ των υστέρων για 10 φορά φέτος… μην πω για περισσότερες φορές, κοιμηθείτε η τύχη σας δουλεύει…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: