Ν. Χαρδαλιάς: Γιατί απαγορεύονται οι μετακινήσεις για κυνήγι και ψάρεμα (video)

«Μην πυροβολείτε τον “αγγελιοφόρο”» ήταν η απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά στον Νίκο Χατζηνικολάου όταν αστειευόμενος του είπε ότι οι κυνηγοί και οι ψαράδες παίζουν darts (βελάκια) στη φωτογραφία του.

Καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» ήταν το βράδυ της Δευτέρας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. «Δεν έχουμε κανένα είδους εμμονή ούτε με τους ερασιτέχνες αλιείς, τους ψαράδες μας, ούτε με τους κυνηγούς. Και δεν έχουμε, εγώ προσωπικά, καμία αντίρρηση με τη δραστηριότητα καθ’ αυτή» απάντησε ο κ. Χαρδαλιάς στο ερώτημα γιατί να μην επιτρέπεται η μετακίνηση για ψάρεμα ή κυνήγι σε περιοχές της χώρας που έχουν ελάχιστα ή και καθόλου κρούσματα. Και διευκρίνισε ότι «το ζήτημα έγκειται αποκλειστικά και μόνο στη κινητικότητα που απορρέει από αυτές τις δραστηριότητες. Μιλάμε συνολικά για πάνω από 180 χιλιάδες κυνηγούς και πάνω από 100 χιλιάδες ανθρώπους που ασχολούνται με το ψάρεμα. Και η κινητικότητα είναι η απόλυτη παγίδα που οδηγεί στην εξάπλωση του ιού. Όταν κινείσαι είναι σίγουρο ότι θα έρθεις κάποια στιγμή σε επαφή με κάποιους ανθρώπους. Σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα».Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς αποκάλυψε ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου ήταν ο λόγος που απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις για κυνήγι και ψάρεμα μετά το προσωρινή άρση των περιορισμών τους για μία εβδομάδα μέσα στις γιορτές. Όπως σημείωσε, «υπάρχουν συγκεκριμένες αντοχές σε σχέση με την κινητικότητα. Η ίδια Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έδωσε το πράσινο φως, κάποια συγκεκριμένη εβδομάδα, στο να ανοίξει το κυνήγι και το ψάρεμα. Όταν τέθηκε θέμα, όμως, να ανοίξει ταυτόχρονα και το λιανεμπόριο, η Επιτροπή έπρεπε να σταθμίσει κάποια δεδομένα. Απο τη μία τους 145 χιλιάδες εργαζόμενους που έπρεπε να μπούνε στο λιανεμπόριο, να ξεκινήσουν, και από την άλλη τους 180 χιλιάδες κυνηγούς. Και 180 χιλ. κυνηγοί και 100 χιλ. ψαράδες και 140 χιλ. είναι εξαιρετικά δύσκολη άσκηση να ελεγχθούν».

Υποστήριξε ότι η στρατηγική του SMS θα μπορούσε να τιναχθεί στον αέρα μόνο επιτρέποντας το ψάρεμα. Γιατί, όπως ανέφερε, ο καθείς σε όλη την Ελλάδα θα έβαζε ένα καλάμι ψαρέματος και πέντε δολώματα και όταν τον σταματήσει ο ελεγκτικός μηχανισμός θα πει, πάω για ψάρεμα.Τέλος, έκανε νύξη και για τα εξώδικα των κυνηγετικών οργανώσεων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «…με ανάθεμα, με απειλές, με εξώδικα δεν λύνονται τα θέματα αυτά… Αντιλαμβάνομαι το χόμπι αυτό. Σέβομαι, έχω συνεργαστεί με τους κυνηγούς. Έχουμε συνεργαστεί σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και είμαι πολύ περήφανος για αυτές τις συνεργασίες. Όμως είναι μια ώρα που ο καθένας μας θυσιάζει κάποια πράγματα για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την πανδημία. Και σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι εισηγήσεις, είναι εισηγήσεις των ειδικών. Των 33 κορυφαίων επιδημιολόγων της χώρας. Η κυβέρνηση ακολουθεί αυτές τις εισηγήσεις».


 

ΦΕΚ με τα νέα μέτρα – Τι προβλέπει για το κυνήγι

Κυνηγετική Συνομοσπονδία: Προσφυγή στο ΣτΕ για το «απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ»ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: