Δ/νση Δασών Θεσσαλονίκης: Ανάρτηση Δασικού Χάρτη και πρόσκληση υποβολής αντιρρήσεων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ όλων των προ-καποδιστριακών Ο.Τ.Α νυν Δημοτικών Ενοτήτων – Κοινοτήτων των Δήμων Θερμαϊκού, Θέρμης, Δέλτα, Χαλκηδόνας, Ωραιόκαστρου, Πυλαίας-Χορτιάτη, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Βόλβης, Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου και Νεάπολης-Συκεών της Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και πρόσκληση για υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του.

Από την Διεύθυνση Δασών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, ανακοινώνεται ότι με την 5494/05.02.2021 ταυτάριθμη απόφασή μας (ΑΔΑ: 6Δ2ΙΟΡ1Υ-1ΑΦ), αναρτήθηκε στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό- Κτηματολόγιο», (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx) ο Δασικός Χάρτης όλων των προ-καποδιστριακών Ο.Τ.Α νυν Δημοτικών Ενοτήτων – Κοινοτήτων των Δήμων Θερμαϊκού Θέρμης, Δέλτα, Χαλκηδόνας, Ωραιόκαστρου, Πυλαίας-Χορτιάτη, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Βόλβης, Καλαμαριάς , Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου και Νεάπολης-Συκεών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Για τον αναρτημένο δασικό χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ανωτέρω ιστοσελίδα του Ν.Π.Δ.Δ. «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», μέσω της οποίας, και μόνο, μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου αυτού. Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και ξεκινά την 19η Φεβρουαρίου 2021 ημέρα Παρασκευή και λήγει την 3η Ιουνίου 2021 ημέρα Πέμπτη. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά 20 ημέρες, συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων είναι η 23η Ιουνίου 2021 ημέρα Τετάρτη.

Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων, της ορθής απεικόνισης, εφαρμογής και ισχύος των πράξεων της Διοίκησης και της σύννομης αλλαγής χρήσης αυτών.

Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού, εφόσον επικαλούνται για την θεμελίωση του έννομου συμφέροντος τους εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα στις περιληφθείσες στον αναρτηθέντα δασικό χάρτη δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις ή πετρώδεις εκτάσεις.

Αντιρρήσεις ειδικά κατά της παράλειψης να περιληφθεί στο δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, μπορεί να υποβάλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή Ο.Τ.Α. α’και β’βαθμού στα διοικητικά όρια των οποίων υπάγεται η έκταση, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ή άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος ανάλογα με το εμβαδόν που αφορά η αντίρρηση.

Γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο των αναρτημένων δασικών χαρτών και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων παρέχονται στα Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης που βρίσκονται,

α) στην έδρα της Υπηρεσίας μας- Δ/νση Δασών Ν. Θεσσαλονίκης
Ναυαρίνου 28, Τ.Κ. 55131 Καλαμαριά

β) στο Δασαρχείο Θεσσαλονίκης 
26ης Οκτωβρίου 38-40, Τ.Κ. 546 27 Θεσσαλονίκη

γ) στο Δασαρχείο Λαγκαδά
Κ. Ηλιάδη 4, Τ.Κ. 57200 Λαγκαδάς και

δ) στο Δασαρχείο Σταυρού
Τ.Κ. 57014 Σταυρός

καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου υποβολής αντιρρήσεων τις εργάσιμες ημέρες, κατά τις ώρες 7.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ., μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στις διευθύνσεις tdx- the@damt.gov.gr (για το ΣΥΑΔΧ της Δ/νσης Δασών Ν. Θεσσαλονίκης ), tpde-the@damt.gov.gr (για το ΣΥΑΔΧ Δασαρχείου Θεσσαλονίκης), tpde-lag@damt.gov.gr (για το ΣΥΑΔΧ Δασαρχείου Λαγκαδά) και tpde-stv@damt.gov.gr (για το ΣΥΑΔΧ Δασαρχείου Σταυρού) ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2313309555, 2313309549 (για το ΣΥΑΔΧ της Δ/νσης Δασών Ν. Θεσσαλονίκης ), 2313309043, 2313309036, (για το ΣΥΑΔΧ Δασαρχείου Θεσσαλονίκης), 2394024024 (για το ΣΥΑΔΧ Δασαρχείου Λαγκαδά) και 2397061203, 2397065118 (για το ΣΥΑΔΧ Δασαρχείου Σταυρού) ή στην περίπτωση που απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία, και για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα της Δημόσιας Υγείας, το ΣΥΑΔΧ δύναται να δέχεται κοινό, μόνον κατόπιν ραντεβού.

Επίσης, για λόγους ενημέρωσης ο σύνδεσμος για τον αναρτημένο Δασικό Χάρτη βρίσκεται και στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Διεύθυνση Δασών Θεσσαλονίκης

Σχετικό αρχείο:
Απόφαση 5494/05.02.2021 (ΑΔΑ: 6Δ2ΙΟΡ1Υ-1ΑΦ) Ανάρτηση δασικού χάρτη όλων των προ-καποδιστριακών Ο.Τ.Α νυν Δημοτικών Ενοτητων – Κοινοτητων (βλ. σχετ. πίνακα 2) των Δημων Θερμαϊκου, Θέρμης, Δελτα, Χαλκηδόνας, Ωραιόκαστρου, Πυλαίας-Χορτιάτη, Παυλου Μελά, Λαγκαδά, Βόλβης, Καλαμαριάς, Αμπελοκηπων-Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου και Νεάπολης-Συκεών της Περιφερειακης Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόσκληση για υποβολη αντιρρησεων κατά του περιεχομένου του.

Δείτε την ημερομηνία που θα αναρτηθεί ο δασικός χάρτης κάθε περιοχής

ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣLoader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.27 MB]ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Δασικοί Χάρτες

Tags: , , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: