Παράταση της διάρκειας παραχώρησης της εκμετάλλευσης συστάδων

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικράτησαν στην χώρα κατά το προηγούμενο έτος και συνεχίζουν έως σήμερα, των ισχυόντων «μέτρων και ρυθμίσεων και των επιπρόσθετων ειδικότερων περιοριστικών μέτρων προστασίας για την κάθε Περιφερειακή Ενότητα στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού», καθώς επίσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η υλοποίηση του προγράμματος εκμετάλλευσης δημοσίων δασών του προηγούμενου διαχειριστικού έτους 2020 από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς Εργασίας (ΔΑ.Σ.Ε.), από τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ παρέχονται οι παρακάτω οδηγίες στις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων:

Η παράταση της απόφασης παραχώρησης εκμετάλλευσης του άρθρου 4 του Π.Δ. 126/86, για την ολοκλήρωση της υλοποίησης του προγράμματος εκμετάλλευσης διαχειριστικού έτους 2020, δύναται να έχει διάρκεια έως έξι μήνες, ήτοι μέχρι και τις 30-06-2021, ανεξάρτητα από την διάρκεια της απόφασης παραχώρησης της παρ. 1 του άρθρου 3 του Π.Δ. 126/86.

Δοθείσες παρατάσεις παραχώρησης εκμετάλλευσης μικρότερης χρονικής διάρκειας δύνανται να ανανεωθούν και να παραταθούν έως την παραπάνω ημερομηνία.

Οι ΔΑ.Σ.Ε των οποίων η παράταση παραχώρησης εκμετάλλευσης έληξε και δεν ολοκλήρωσαν τις δασικές εργασίες, δεν κηρύσσονται έκπτωτοι και συνεχίζουν αυτές απρόσκοπτα, σύμφωνα με τα παραπάνω.

Οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες καλούνται να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για την ομαλή ολοκλήρωση της υλοποίησης του προγράμματος εκμετάλλευσης των δημοσίων δασών έτους 2020.

Σχετικό αρχείο:
Εγκύκλιος ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/27096/932/22.3.2021 (ΑΔΑ: ΩΖ0Π4653Π8-ΞΙΨ) Παράταση της διάρκειας παραχώρησης της εκμετάλλευσης συστάδων δημοσίων δασών σε ΔΑΣΕ σε εφαρμογή του άρθρου 4 του Π.Δ. 126/86.

[su_heading size=”17″]Νόμοι – Υπουργικές Αποφάσεις – Εγκύκλιοι για τους δασεργάτες και τους δασικούς συνεταιρισμούς εργασίας (ΔΑ.Σ.Ε.)[/su_heading]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [600.99 KB]ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: