Εγκύκλιος για Δασικούς Χάρτες: Άμεση σύσταση των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων

Με εγκύκλιο που υπογράφει ο Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Αραβώσης, παρέχονται οδηγίες στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για άμεση σύσταση των νέων Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α.) προκειμένου να προχωρήσει η εξέταση των εκκρεμών αντιρρήσεων.

Κατά την εξέταση των αντιρρήσεων, όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, δεν προβάλλονται και δεν εξετάζονται θέματα ιδιοκτησίας και ούτε θίγονται ιδιοκτησιακά δικαιώματα του Δημοσίου ή των ιδιωτών. Στην περίπτωση που οι αντιρρήσεις αφορούν σε αναγνωρισμένη έναντι του Δημοσίου ιδιωτική χορτολιβαδική έκταση [των περιπτώσεων 5α’ και 5β’ του άρθρου 3 του ν. 998/1979 (Α’ 289)] διαπιστώνεται η αναγνώριση, ώστε να εξαιρεθεί αυτομάτως της εφαρμογής των διατάξεων της
δασικής νομοθεσίας η έκταση.

Στις Δ/νσεις Δασών, στις οποίες κοινοποιείται η εγκύκλιος, επισημαίνεται η αναγκαιότητα τακτικής τροφοδοσίας των ΕΠ.Ε.Α. με επαρκή αριθμό αντιρρήσεων, για την επίτευξη της έγκαιρης και έγκυρης ολικής κύρωσης των δασικών χαρτών.

Σχετικό αρχείο:
Εγκύκλιος ΥΠΕΝ/ΔΔΕΥ/38126/1341/20.04.2021 (ΑΔΑ: Ω0Φ04653Π8-8ΨΣ) Σύσταση ΕΠ.Ε.Α. μετά την θέση σε ισχύ των άρθρων 48 και 49 του ν. 4685/2020.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [614.10 KB]ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Δασικοί Χάρτες

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: