Μεταβιβάσεις ακινήτων μη δασικού χαρακτήρα

 

Με έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς όλες τις εμπλεκόμενες αρχές, υπηρεσίες και φορείς, διαβιβάζεται εγκύκλιος οδηγία του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ, για την ασφαλή και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες πλέον μεταβίβαση ακινήτων, στις μη δασικές εκτάσεις, με βάση το περιεχόμενο των αναρτημένων Δασικών Χαρτών.

Ειδικότερα, στην αριθ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΔΕΥ/53819/1924/02-06-2021 εγκύκλιο οδηγία διευκρινίζεται ότι «για τις δικαιοπραξίες και την ολοκλήρωση μεταβίβασης ή μεταγραφής ακινήτων που βρίσκονται σε περιοχές των δασικών χαρτών, οι οποίες προσδιορίζονται ως μη δασικές εν γένει εκτάσεις (ΑΑ ή ΠΑ) και δεν αποτελούν αναδασωτέες/δασωτέες εκτάσεις (ΑΝ) κατά τις κατηγορίες μορφής/κάλυφης της Υ.Α. 158576/1579/04.07.2017 (Β’ 2373) και ανεξαρτήτως του σταδίου του χάρτη (ανάρτηση, μερική κύρωση, ολική κύρωση) δεν απαιτείται καμία βεβαίωση υπηρεσίας δασών ή άλλου αρμόδιου φορέα, παρά μόνον η αναγραφή επί του τοπογραφικού διαγράμματος, ή επί αποσπάσματος του δασικού χάρτη όπου απεικονίζεται το ακίνητο, υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986, στην οποία θα δηλώνεται από τον (συντάκτη) μηχανικό ότι η θέση του ακινήτου, όπως αυτή προσδιορίζεται γεωχωρικά σε σχέση με το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικό χάρτη, δεν εμπίπτει σε περιοχή που διέπεται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας. Στην ίδια δήλωση θα αναφέρεται και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο δασικός χάρτης».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η τεράστια μεταρρύθμιση του έργου των Δασικών Χαρτών, με σταθερά βήματα θα λύνει συνεχώς τα προβλήματα των πολιτών και θα προασπίζει αποτελεσματικά τα δασικά οικοσυστήματα.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [493.27 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [334.02 KB]ΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: