Ημερίδα: «Δράσεις προστασίας και ενίσχυσης της βιοποικοιλότητας του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου»

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου διοργανώνει δύο ενημερωτικές ημερίδες με θέμα «Δράσεις προστασίας και ενίσχυσης της βιοποικιλότητας στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου» στο πλαίσιο της Πράξης «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου για δράσεις διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη, ΕΣΠΑ 2014 – 2020».

Οι ημερίδες είναι ανοιχτές για το κοινό και έχουν στόχο την προβολή των δράσεων που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης και αφορούν θέματα παρακολούθησης ειδών, διαχείρισης, καινοτόμα μέτρα προστασίας της άγριας πανίδας και ελάττωσης των συγκρούσεων ανθρώπου – ειδών άγριας πανίδας, δικτύωσης και προβολής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. Οι δράσεις συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ταμείου Συνοχής και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 22 Ιουλίου και ώρα 10.30 π.μ. στο ξενοδοχείο Αχίλλειον στα Γρεβενά και την Παρασκευή 23 Ιουλίου και ώρα 10.30 π.μ στη Φρόντζου Πολιτεία στα Ιωάννινα.

Για την συμμετοχή στις ημερίδες θα πρέπει, να τηρηθούν τα ακόλουθα σχετικά με την είσοδο στο χώρο της ημερίδας :
«Στην περίπτωση της φυσικής παρουσίας συνέδρων απαιτείται να είναι εμβολιασμένοι (επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού) ή να έχουν νοσήσει ή να έχουν πραγματοποιήσει ταχεία δοκιμασία αντιγόνου (rapid test) ή δοκιμασία RT-PCR test (επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος στην είσοδο). Για την είσοδο στο χώρο του συνεδρίου, αρκεί η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή έγκυρης βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος rapid test σαράντα οκτώ (48) ωρών ή PCR test εβδομήντα δύο (72) ωρών. Οι διοργανωτές των συνεδρίων σε συνεργασία με επαγγελματίες υγείας φέρουν την ευθύνη πραγματοποίησης rapid test με εγκεκριμένα αντιγονικά τεστ κατά την έναρξη του Συνεδρίου στους παρευρισκομένους (συνέδρους, προσωπικό εταιρείας διοργάνωσης συνεδρίου, προσωπικό καθαριότητας, προσωπικό χορηγών συνεδρίου κ.λπ.), που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού rapid test σαράντα οκτώ (48) ωρών ή PCR test εβδομήντα δύο (72) ωρών. Επιπλέον, συνίσταται η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) μετά το πέρας της τρίτης ημέρας του Συνεδρίου για τους μη εμβολιασμένους συνέδρους και εργαζόμενους.», σύμφωνα με το ΦΕΚ 3117/20-07- 2021 και συγκεκριμένα το Παράρτημα 13.ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Προστατευόμενες περιοχές, Συνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: