Σύλληψη για παράνομη θήρα 4 λαγών. Κατασχέθηκαν όχημα και 8 λαγωνικά σκυλιά

 

Έχουμε επισημάνει κι άλλες φορές ότι σε ορισμένες περιοχές, όπως η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, υπάρχουν ράτσες σκύλων (λαγωνικοί) που έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν, να καταδιώκουν και να συλλαμβάνουν τους λαγούς. Κατά την «εκπαίδευση» τους, ειδικά εκτός κυνηγετικής περιόδου, ορισμένοι κάτοχοι τέτοιων σκύλων δεν διστάζουν να τα χρησιμοποιούν με σκοπό τη παράνομη θήρευση λαγών.

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 στα Χανιά Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα, οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδιακή Κρήτης & Δωδεκανήσου (Α’ ΚΟΚΔ) περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή της ΔΕ Θερίσου. Γύρω στις 14:15 και ενώ είχαν σταματήσει στη θέση «Άγιος Μάμας» σταμάτησαν ένα διερχόμενο αγροτικό με 2 επιβάτες. Σύμφωνα με την Α’ ΚΟΚΔ, στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν 4 πνιγμένοι λαγοί και 8 λαγωνικά σκυλιά.

Οι παραβάτες ενημερώθηκαν ότι συλλαμβάνονται για παράνομη θήρα λαγού και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην Δ/νση Δασών Χανίων όπου ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους για παράνομη θήρα λαγού με κυνηγετικούς σκύλους, εκτός κυνηγετικής περιόδου, σε δασώδη ορεινή περιοχή.

Κατασχέθηκαν οι 8 κυνηγετικοί σκύλοι, το αγροτικό αυτοκίνητο καθώς και οι 4 λαγοί. Τα κατασχεμένα θηράματα καταστράφηκαν και δεν εκποιήθηκαν επειδή ήταν θηρευμένα πριν ώρες και είχαν ήδη μυρίσει.

 

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: