Ενημέρωση για την ιερακοθηρία στο Δασαρχείο Ιωαννίνων

Ο πρόεδρος και δυο μέλη του Συλλόγου Ελληνικής Ιερακοτροφίας (Σ.Ε.Ι.) παρουσίασαν πτυχές και εφαρμογές της Ιερακοθηρίας σε συνάντηση με στελέχη δασικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκε στο Δασαρχείο Ιωαννίνων.

Υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος, όπως και ανταλλαγή απόψεων τόσο για την Τέχνη της Ιερακοθηρίας ως κυνηγετική δραστηριότητα και την ιστορία αυτής, όσο και ειδικότερα για τη συνεισφορά των «γερακάρηδων» στην διατήρηση των άγριων ειδών, την επανένταξη τραυματισμένων πουλιών στο φυσικό περιβάλλον, την πάταξη της λαθραίας διακίνησης απειλούμενων ειδών, στην εκπαίδευση των δασικών υπαλλήλων στην αναγνώριση των διάφορων ειδών εκτρεφόμενων αρπακτικών πουλιών, κ.α.

Επίσης, έγινε ενημέρωση σχετικά με την ΚΥΑ που προβλέπετε να δημοσιευθεί σύντομα, όπου θα ορίζει την λειτουργία της Ιερακοθηρίας, για την συνεργασία των δυο πλευρών για την πάταξη οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας που μπορεί να προκύψει καθώς και για την συνεισφορά που χρειάζεται να δοθεί εκ μέρους των μελών του Σ.Ε.Ι. με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, στην κατεύθυνση αυτή.



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading