Μείωση στις τιμές προϊόντων ξυλείας φέρνει ο νέος Πίνακας Διατίμησης Δασικών Προϊόντων

Φθηνότερα έως και 25% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά θα προμηθεύονται οι ξυλέμποροι και κατ’ επέκταση οι πολίτες όλης της χώρας ορισμένες κατηγορίες και είδη δασικών προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Αμυρά, με την οποία κυρώνεται και έχει ισχύ για το δασικό διαχειριστικό έτος 2021 ο Πίνακας Διατίμησης Δασικών Προϊόντων.

Στον Πίνακα Διατίμησης Δασικών Προϊόντων καθορίζεται αναλυτικά το μίσθωμα δημοσίου που πρέπει να καταβάλλεται για δασικά προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής που παράγονται από δημόσια δάση και δασικές εν γένει εκτάσεις, σε ολόκληρη την επικράτεια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Αμυράς, η μείωση έως και 25% αφορά τα δασικά προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής, με πιο σημαντικά τα καυσόξυλα από κωνοφόρα δένδρα και οξιές που είναι απαραίτητα για τη θέρμανση κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς και την ξυλεία για επιπλοποιία.

Η μείωση στις τιμές του Πίνακα Διατίμησης που αναμένεται (και πρέπει) να περάσει στους καταναλωτές, γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία, ιδιαίτερα στα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα.

Σχετικό αρχείο:
Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/67067/2059/14.07.2021 (Β´ 3328) Πίνακας Διατίμησης Δασικών Προϊόντων, διαχειριστικού έτους 2021.

Εγκύκλιοι – Αποφάσεις – Υπηρεσιακά Εγχειρίδια που εκδόθηκαν το έτος 2021

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [144.89 KB]



ΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Δασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , , , , , ,

1 replies

  1. ΠΡΩΤΟΝ:
    Στα πλατύφυλλα,παρ. 3.5 γράφτηκε από λάθος “λοιπών” αντί του σωστού:
    β) Λουπών καρυδιάς
    γ) Λουπών Δρυός, Πτελέας
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ:
    Η αγοραία τιμή καθορίζεται από τους κανόνες της ελέυθερης αγοράς και με βάση εκείνων που επιτεύχθηκαν το προηγούμενο έτος υπολογίζονται οι τιμές του Πίνακα Διατίμησης και όχι το αντίθετο όπως διατείνεται η δημοσίευση.
    Υ.Γ. Πότε το ΦΕΚ αυτό θα εκδοθεί αν όχι ον Δεκέμβριο του προηγουμένου έτους, τουλάχιστον Ιανουάριο, ή έστω Φεβρουάριο,όχι όμως Ιούλιο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading