Το «Νέο Δάσος» της Βόρειας Εύβοιας (video)

Η παρουσίαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κου Γ. Αμυρά, κατά την ευρεία σύσκεψη στην Ιστιαία (14/2), παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την στρατηγική του ΥΠΕΝ για το «Νέο Δάσος» στη Β. Εύβοια και τα έργα αποκατάστασης (αντιδιαβρωτικά, αντιπλημμυρικά, κ.α.) από τις Δασικές Υπηρεσίες.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς μίλησε για τη συνολική στρατηγική που έχει ήδη εκπονηθεί για το νέο δάσος της Εύβοιας. Το σχέδιο, σύμφωνα με τον κ. Αμυρά, θα έχει δύο «πνεύμονες»: τη μελέτη της αναδάσωσης, η πιλοτική φάση της οποίας έχει ολοκληρωθεί από το ΑΠΘ, και το master plan για το νέο δάσος με υπερεπείγοντα έργα καθαρισμού, μελέτες και σχέδια αντιπυρικής προστασίας και σειρά ακόμη δράσεων. Ειδική μνεία έκανε ο κ. Αμυράς στο Εθνικό Πρόγραμμα Προστασίας Δασών “ANTINERO” που θα ξεκινήσει τη προσεχή Άνοιξη και θα αφορά τα υπέρεπείγοντα έργα καθαρισμού και μελέτες – σχέδια αντιπυρικής προστασίας.

Για τα αντιδιαβρωτικά έργα των Δασικών Υπηρεσιών, ο κ. Αμυράς ανέφερε ότι ως το τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί στην περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου Ιστιαίας:

  • 498 χιλιόμετρα κορμοδέματα,
  • 3.955 τ.μ. κορμοφράγματα, και
  • 4 χιλιόμετρα κλαδοπλέγματα.

Αντίστοιχα στην περιοχή του Δασαρχείου Λίμνης:

  • 724 χιλιόμετρα κορμοδέματα,
  • 10.730 τ.μ. κορμοφράγματα,
  • 10,6 χιλιόμετρα κλαδοπλέγματα, και
  • 28,8 χιλιόμετρα σανιδότοιχοι.

Στάθηκε επίσης στην εκπαίδευση του νέου ειδικού σώματος για τη δασοπυρόσβεση «για την πρώτη προσβολή».

Ακολούθησε η παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις θεσμικές παρεμβάσεις στον τρόπο οργάνωσης της προστασίας των δασών (ΕΔΩ)
ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: