ΚΚΕ: Προσπάθεια απόκρυψης της ληστρικής εκμετάλλευσης και καταστροφής των ορεινών όγκων

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα «Απάτητα Βουνά»:

«Τα “απάτητα” βουνά είναι ήδη πατημένα από τους επιχειρηματικούς ομίλους, με βάση τους νόμους και τις κυβερνητικές αποφάσεις όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, που υλοποιούν τη στρατηγική της “πράσινης μετάβασης” της ΕΕ.

Οι νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ περί “απάτητων βουνών” συνιστούν προσπάθεια απόκρυψης της εξελισσόμενης ληστρικής εκμετάλλευσης και καταστροφής των δασών και των ορεινών όγκων της Ελλάδας, που η πλειοψηφία τους είτε έχει ήδη καταληφθεί ή υπάρχει επιδίωξη κατάληψης από πάρκα ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών, από ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και την αγροδιατροφή, με τα καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, τον λαό που πληρώνει πανάκριβα την “πράσινη” Ενέργεια, για την πανίδα και τη χλωρίδα, το έδαφος και τα νερά.

Αφορούν πολύ μικρότερες εκτάσεις σε σχέση με το σύνολο των ορεινών όγκων στους οποίους αναφέρεται (από 5 – 10% κατά μέσο όρο).

Η ελπίδα βρίσκεται στην οργάνωση των αγώνων του λαού για ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος με γνώμονα το σύνολο των λαϊκών αναγκών που σήμερα θυσιάζονται στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους».

rizospastis.grΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: