Απαγόρευση του κυνηγιού σε περίοδο δυσμενών καιρικών συνθηκών στο ν. Λέσβου

Με απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου απαγορεύεται το κυνήγι σε περίοδο ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών στο νομό Λέσβου κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο.

Ειδικότερα, στην απόφαση αναφέρεται ότι απαγορεύεται η θήρα παντός θηράματος στην περιοχή αρμοδιότητάς μας (διοικητικά όρια νήσων Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου συμπεριλαμβανομένων και των νησίδων
που εμπίπτουν στα όρια των Π.Ε. Λέσβου και Λήμνου) κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο 2021-2022 στις περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων (διάρκειας και έντασης) που έχουν κύριο χαρακτηριστικό τη χιονόπτωση, τον παγετό, τους δυνατούς ανέμους κ.α., εξαιτίας των οποίων τα είδη της άγριας πανίδας καθίστανται ευάλωτα και ανήμπορα να αναπτύξουν τις ικανότητες άμυνας και διαφυγής ως δικαίωμα αρχής στα πλαίσια άσκησης της θήρας.

Η απαγόρευση ισχύει και σε περιπτώσεις χαμηλής έντασης χιονοπτώσεων (έδαφος καλυμμένο πλήρως με χιόνι) απαγορεύοντας έτσι τη θήρα με ενέδρα στις πηγές (καρτέρι) και την παρακολούθηση ιχνών στο χιόνι (τριχωτά θηράματα).

Στην περίπτωση ύπαρξης χιονοσκεπών εκτάσεων απαγορεύεται η άσκηση θήρας σε απόσταση διακοσίων (200) μέτρων από τις εκτάσεις αυτές.

Η διαπίστωση της ύπαρξης των προϋποθέσεων εφαρμογής της παρούσας και η χρονική διάρκεια ισχύος των μέτρων ανήκει στην αρμοδιότητα της Δ/νσης Δασών Λέσβου. Η ενημέρωση των κυνηγών, μέσω σχετικών ανακοινώσεων, ανήκει στις κυνηγετικές οργανώσεις.

Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης δασικής νομοθεσίας.

Η απόφαση ισχύει μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου 2021-2022. Η εφαρμογή και τήρηση της παρούσης ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, στους Ιδιωτικούς Φύλακες Θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων.


 


.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com |21.01.2022


Κράτα τοΚράτα το

Κράτα τοΚράτα τοΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Θήρα

Tags: , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: