Ενημέρωση των Περιφερειών της χώρας για τα αποτελέσματα του έργου LIFE GrIn

Ενημερωτική ημερίδα διοργάνωσε στις 7 Φεβρουαρίου 2022 η Διεύθυνση Προστασίας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία είναι εταίρος του έργου LIFE GrIn. Η ενημέρωση αφορούσε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Δήμους των πρωτευουσών των Περιφερειακών Ενοτήτων και τις Δασικές Αρχές που υπάγονται γεωγραφικά στην Περιφέρεια αυτή.

Η συγκεκριμένη ημερίδα περιλάμβανε την παρουσίαση του προγράμματος και των αποτελεσμάτων του, με συμμετοχή επιστημόνων της παραπάνω Διεύθυνσης, καθώς και του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, της Τεχνοομοιόστασης Ο.Ε., της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης. Στο δεύτερο μέρος έγινε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων για το πώς μπορούν να γίνουν χρήσιμα τα αποτελέσματα του LIFE GrIn.

Χαιρετισμό στην ημερίδα έκανε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιος Αμυράς, ο οποίος στον χαιρετισμό του εξέφρασε το απόλυτο ενδιαφέρον του Υπουργείου για το αστικό πράσινο και για τους σκοπούς του έργου LIFE GrIn. Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ανδρέας Τσουκαλάς τόνισε ότι τα προβλήματα από την κλιματική κρίση αφορούν και την επαρχία, όχι μόνο τις μεγαλουπόλεις, και έδωσε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ενημερωτική ημερίδα. Ο νέος Γενικός Γραμματέας Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης, στην πρώτη του παρουσία με τα νέα του καθήκοντα, τόνισε την σημαντικότητα του έργου LIFE GrIn για το Υπουργείο και το συνέδεσε με τον κλιματικό νόμο που ετοιμάζεται. Την έναρξη των εργασιών έκανε ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Ευάγγελος Γκουντούφας, ο οποίος παρουσίασε και τα λοιπά έργα LIFE στα οποία συμμετέχει η παραπάνω Γενική Διεύθυνση.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο της δράσης C5 του έργου LIFE GrIn και θα ακολουθηθεί από άλλες πέντε (5) ανάλογες ημερίδες σύμφωνα με τον παρακάτω προγραμματισμό:

  • Δευτέρα 14/2/2022 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Δευτέρα 21/2/2022 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, οι άλλες τρεις ημερίδες, στις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου και Κεντρικής Μακεδονίας, θα γίνουν δια ζώσης της άνοιξη του 2022.

 
ΚατηγορίεςΔασική έρευνα

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: