Επιτυχείς εργασίες απομάκρυνσης επικίνδυνων πεύκων από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης

 

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι υλοτομικές εργασίες και η μεταφορά των επικίνδυνων πεύκων λόγω κλίσης, στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Δερβενίου, από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκαν στις 22, 23 και 24 Φεβρουαρίου.

Οι υλοτομικές εργασίες που διενεργήθηκαν στα πλαίσια των προγραμματισμένων εξυγιαντικών – καλλιεργητικών υλοτομιών στο Δημόσιο μη διαχειριζόμενο δάσος Λητής – Τεχνητές αναδασώσεις πεύκης, από τον συμβασιούχο Δασικό Συνεταιρισμό,
αποτέλεσε μία δύσκολη επιχείρηση, όπου αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς αρκετές τεχνικές δυσκολίες κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (έντονη βροχόπτωση, δυνατοί άνεμοι, κ.λ.π.).

Η επιχείρηση συντονίστηκε από στελέχη του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και συνδράμανε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε στην διευθέτηση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο, οι υλοτόμοι του Δασικού Συνεταιρισμού Άνω Σταυρού «Η Πρόοδος», η
Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου με καλαθοφόρο όχημα, ο Δήμος Παύλου Μελά με τον ανάδοχο των εργασιών ανάπλασης του Στρατοπέδου Παύλου Μελά και μεγάλο καλαθοφόρο για απομάκρυνση και των πλέον υψηλών επικίνδυνων δένδρων και η εταιρία παραγωγής προϊόντων ξύλου ALFA WOOD AEBE που απομάκρυνε τα παραγόμενα δασικά προϊόντα.

Το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους τους ανωτέρω φορείς για την σημαντική τους συμβολή στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Για τα υπολείμματα των υλοτομιών, έχει ήδη συνταχθεί και εγκριθεί σχετική μελέτη από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης και με τις διαθέσιμες πιστώσεις που δόθηκαν από το ΥΠΕΝ, αναμένεται η συμβασιοποίηση της, το επόμενο χρονικό διάστημα.
ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: