Γεωχωρικά δεδομένα διορθώσεων δασικών χαρτών

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παρέλαβε από το Τμήμα Δασικών Χαρτών, Δασολογίου, Απογραφής & Θεματικής Υποστήριξης Δικαιωμάτων Δημοσίου της Διεύθυνσης Δασικών Έργων & Υποδομών του Υ.Π.ΕΝ. τα γεωχωρικά δεδομένα των διορθώσεων των δασικών χαρτών που έγιναν από τις Διευθύνσεις Δασών της χώρας.

Τα γεωχωρικά δεδομένα των ως άνω διορθώσεων των δασικών χαρτών μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15/4/2022: έχουν προστεθεί οι διορθώσεις των Δ.Χ. των Δ.Δ. Ιωαννίνων, Άρτας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Καρδίτσας, Λάρισας και Κυκλάδων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24/5/2022: Περιλαμβάνει όλη την επικράτεια, εκτός από τμήμα αρμοδιότητας της Δ.Δ. Ανατολικής Αττικής, η οποία δεν έχει ολοκληρώσει την φόρτωση των διορθώσεων.

Σημειώνεται ότι πρόσθετα δεδομένα θα γίνονται διαθέσιμα τμηματικά, μετά την ανάρτησή τους στον ειδικό διαδικτυακό τόπο της 143792/1794/03-08-2016 (Φ.Ε.Κ 2750/Β”) απόφασης Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι τα δεδομένα παρέχονται δωρεάν στα πλαίσια της νομοθεσίας περί διάθεσης ανοικτών δημόσιων γεωχωρικών δεδομένων και μπορούν να αξιοποιηθούν περαιτέρω, εφόσον αναφέρεται ο φορέας κατάρτισης, ελέγχου, θεώρησης, ανάρτησης και κύρωσής τους (η αρμόδια Διεύθυνση Δασών) και ο φορέας διάθεσης και τελικής επεξεργασίας τους (Τμήμα Δασικών Χαρτών, Δασολογίου, Απογραφής και Θεματικής Υποστήριξης Δικαιωμάτων Δημοσίου της Διεύθυνσης Δασικών Έργων και Υποδομών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

Από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας



ΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags: , , , ,

5 replies

  1. Με χρήση του προγράμματος Qgis, κατά τη μεγέθυνση σε συγκεκριμένη περιοχή η εικόνα χάνεται μερικώς (ενεργοποιημένη η επανασχεδίαση) και σε ακόμα μεγαλύτερη μεγέθυνση χάνεται ολοκληρωτικά. Γνωρίζει κανείς γιατί συμβαίνει και πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα?

    • Δοκίμασε με το εικονίδιο i να πάρεις την πληροφορία του πολυγώνου που καλύπτει την περιοχή. Εάν δεν εμφανίζει πληροφορία πιθανόν η συγκεκριμένη περιοχή είναι εκτός ανάρτησης (συνήθως οικισμός).

  2. Καλησπέρα, με Qgis (εγκατάσταση από https://qgis.org/en/site/)

    Από το μενού Επίπεδο, Προσθήκη Επιπέδου, Πρόσθεσε διανυσματικό επίπεδο, File directory, Κωδικοποίηση ISO-8859-7, Τύπος OpenFileGDB και επιλέγεις το φάκελο *.gdb

  3. Καλημέρα, τι πρόγραμμα απαιτείται ώστε να διαβαστουν τα δεδομένα, βλέπω στο ζιπ τύπους αρχειων *.spx, *.gdbindexes, *.gdbtable, *.gdbtablx, *.atx. Ευχαριστω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading