Έκδοση και αποστολή Πιστοποιητικών Υπηρεσιακών Μεταβολών

 

Την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών & Οργάνωσης του ΥΠΕΣ, κ. Μιχάλη Ι. Σταυριανουδάκη, προκειμένου οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να εκδώσουν τα Πιστοποιητικά Υπηρεσιακών Μεταβολών των υπαλλήλων που υπηρετούν στις περιφερειακές Δασικές Υπηρεσίες και να τα αποστείλουν στο ΥΠΕΝ, ζητά με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ).

Η ΠΟΓΕΔΥ υποστηρίζει ότι, «είναι προφανές ότι η προσπάθεια υποδαύλισης και σαμποταρίσματος μιας κορυφαίας μεταρρύθμισης, η οποία ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας μας, συνεχίζεται από τους ίδιους πρωταγωνιστές που αδυνατούν να πιστέψουν ακόμα και τώρα ότι οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις δεν αποτελούν φέουδό τους. Θεωρούν ότι με τέτοιου είδους καθυστερήσεις και υποκρύπτουσες μικροσκοπιμότητες θα οδηγήσουν από τη μια σε γκρίνια, ανησυχία και αβεβαιότητα για το υπηρεσιακό τους μέλλουν τους δασικούς υπαλλήλους και από την άλλη σε πιθανή αποτυχία μια μεταρρύθμιση που από την πρώτη στιγμή έδειξε τα θετικά της αποτελέσματα».

Ολόκληρη η επιστολή:

Αθήνα, 18-07-2022

Αρ. πρωτ.: 1498

ΠΡΟΣ: Γεν. Γραμ. Εσωτερικών & Οργάνωσης

κ. Μ. Σταυριανουδάκη

ΚΟΙΝ.: 1. Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη

2. Αναπ. Υπουργό Εσωτερικών κ. Σ. Πέτσα

3. Υπουργό Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, κ. Α. Σκέρτσο

4.Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα

5. Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυρά

6. Γενικό Γραμματέα Δασών κ. Κ. Αραβώση

 

Θέμα : Έκδοση και αποστολή Πιστοποιητικών Υπηρεσιακών Μεταβολών

Αξιότιμε Κε Γενικέ,

Έχουν περάσει πάνω από 45 ημέρες που και τυπικά ολοκληρώθηκε η κάθετη υπαγωγή των Δασικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ακόμα υφίστανται διοικητικές πράξεις που οι αρμόδιες υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, είτε καθυστερούν είτε αρνούνται να εκδώσουν. Αναφερόμαστε κυρίως στην έκδοση των Πιστοποιητικών Υπηρεσιακών Μεταβολών των υπαλλήλων που υπηρετούν στις περιφερειακές Δασικές Υπηρεσίες, για τα οποία τόσο η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει υπογράψει και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, όσο και οι διατάξεις των σχετικών νόμων αλλά και του πρόσφατου Προεδρικού Διατάγματος, προβλέπουν την «αμελλητί» έκδοσή τους.

Είναι προφανές ότι η προσπάθεια υποδαύλισης και σαμποταρίσματος μιας κορυφαίας μεταρρύθμισης, η οποία ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας μας, συνεχίζεται από τους ίδιους πρωταγωνιστές που αδυνατούν να πιστέψουν ακόμα και τώρα ότι οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις δεν αποτελούν φέουδό τους. Θεωρούν ότι με τέτοιου είδους καθυστερήσεις και υποκρύπτουσες μικροσκοπιμότητες θα οδηγήσουν από τη μια σε γκρίνια, ανησυχία και αβεβαιότητα για το υπηρεσιακό τους μέλλουν τους δασικούς υπαλλήλους και από την άλλη σε πιθανή αποτυχία μια μεταρρύθμιση που από την πρώτη στιγμή έδειξε τα θετικά της αποτελέσματα (και μόνο τέτοια θα έχει !). Δεν ξεχνούμε την έξωση από τα κτίρια που έκαναν σε στελέχη των δασικών υπηρεσιών, τη σκόπιμη μετακίνηση αρεστών υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες εντός των ΑΔ, την απόκρυψη υπηρεσιακών οχημάτων, τη διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιακών email, της διαύγειας, του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου, των τηλεφωνικών γραμμών, τη διακοπή τροφοδοσίας με καύσιμα στα οχήματα ενώ είχε ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και άλλα πολλά.

Η ΠΟΓΕΔΥ από την πρώτη στιγμή του Αυγούστου 2021 επικρότησε ξεκάθαρα την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού της χώρας μας να ανατρέψει τα κατεστημένα και να σπάσει τα αποστήματα και τις ιδιοκτησιακές λογικές που έχουν κάποιοι για τη δημόσια διοίκηση. Έπρεπε να ασχοληθεί προσωπικά ο Πρωθυπουργός για να δώσει λύση στο καρκίνωμα της υπαγωγής των Δασικών Υπηρεσιών στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ενάντια στους μανδαρίνους του Υπουργείου Εσωτερικών που τώρα που ορφάνεψαν από Γεωτεχνικούς ονειρεύονται να καταστρέψουν τις γεωπονικές υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ., ευτυχώς που ο Πρωθυπουργός γνωρίζει και σε πείσμα τους θα σπάσει και την ομηρία των εναπομενουσών Διευθύνσεων Αγροτικών Υποθέσεων. Σε όλο αυτό διάστημα που οι ίδιοι και οι ίδιοι δεν εννοούν να καταλάβουν ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, όλες μας οι παρεμβάσεις ήταν και είναι προς τη θετική κατεύθυνση με στόχο την άμεση και αποτελεσματική ολοκλήρωση της κάθετης υπαγωγής των Δασικών Υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ, ώστε στη συνέχεια με την κατάλληλη στελέχωσή τους να επιτελέσουν την ιδιαίτερα κρίσμη για τη χώρα μας αποστολή τους : την προστασία, τη διαχείριση και την ανάπτυξη των δασικών οικοσυστημάτων μας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ώστε χωρίς καμία πλέον σκοπιμότητα και χωρίς άλλη καθυστέρηση να υλοποιήσουν επιτέλους αυτό που έπρεπε από καιρό να έχουν κάνει, να εκδώσουν αμελλητί τα Πιστοποιητικά Υπηρεσιακών Μεταβολών και να τα αποστείλουν στο ΥΠΕΝ, μαζί με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και τις υπόλοιπες διοικητικές πράξεις, σύμφωνα με το προβλεπόμενο θεσμικό πλαίσιο.

Αναμένοντας την άμεση αντίδρασή σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Για  το  Δ.Σ.

 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: