Ολλανδία: Κυνήγι με paintball κατά των «πολύ ήμερων» λύκων εξαπολύουν οι αρχές

To paintball επιστράτευσαν οι αρχές στην Ολλανδία προκειμένου να τρομάξουν τους λύκους, που σύμφωνα με ισχυρισμούς κινούνται και πολλαπλασιάζονται τόσο άφοβα ανάμεσα στους ανθρώπους, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο.

«Έχουμε να κάνουμε με λύκους που έχουν καταντήσει υπερβολικά ήμεροι», εξηγεί εκπρόσωπος της επαρχίας Γκέλντερλαντ στην ανατολική Ολλανδία. «Πρέπει να τους κάνουμε να φοβηθούν ξανά τον κόσμο».

Η απόφαση ελήφθη την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει έναν λύκο να περπατά ανενόχλητος μπροστά από μια εμφανώς ανήσυχη οικογένεια στο εθνικό πάρκο Hoge Veluwe, έκτασης 5.400 στρεμμάτων.

Ωστόσο, η πρακτική του paintball είχε ως στόχο απλώς να τρομάξει τα ζωντανά, ώστε να παραμείνουν τουλάχιστον τριάντα μέτρα μακριά από τους ανθρώπους.

Η Ολλανδία φιλοξενεί τουλάχιστον είκοσι ενήλικους λύκους, ενώ περισσότερα από 16 κουτάβια γεννήθηκαν μέσα στο φετινό καλοκαίρι.

Ο σύλλογος προστασίας των ζώων Faunabescherming κατηγόρησε τη διοίκηση του πάρκου ότι τους ταΐζει σκόπιμα, ενώ οι φυσιοδίφες ισχυρίζονται ότι η συμπεριφορά των λύκων στο πάρκο είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη.

«Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι ο ιδιοκτήτης του πάρκου είναι υπεύθυνος για την εξημέρωση των λύκων», είπε ο πρόεδρος του Faunabescherming, Νίκο Κόφμαν. «Εάν το Hoge Veluwe έχει πληθυσμό λύκων που συμπεριφέρονται διαφορετικά σε σχέση άλλους λύκους στην Ολλανδία και στις γύρω χώρες, η κατάσταση αρχίζει να γίνεται ύποπτη».

Το πάρκο πάντως αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ ο διευθυντής του, ο βαρόνος Σέγκερ Εμάνουελ, περιγέλασε το τελευταίο σχέδιο με το paintball.

huffingtonpost.gr και theguardian.comΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

%d