Παραχώρηση του Δασικού Χωριού «Κέδρος» στην Περιφέρεια Ηπείρου

Την παραχώρηση άνευ ανταλλάγματος του δασικού χωριού «Κέδρος», που βρίσκεται στον Καταρράκτη του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Περιφέρεια Ηπείρου, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς μαζί με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκο Καχριμάνη.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, η παραχώρηση έχει διάρκεια 15 έτη με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 5 έτη. Η διαδικασία της παραχώρησης ξεκίνησε κατόπιν σχετικού αιτήματος της Περιφέρειας και  έχει τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Δασών Άρτας. Σκοπός της παραχώρησης είναι «η επισκευή και συντήρηση του Δασικού Χωριού, η λειτουργία του για παροχή διευκολύνσεων για αναψυχή και υπηρεσιών για περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση των επισκεπτών, για την ευαισθητοποίησή τους στις ιδιαίτερες αξίες του δάσους και του φυσικού περιβάλλοντος».

Οι όροι και υποχρεώσεις που θα διέπουν την παραχώρηση θα περιγράφονται σε νέα σύμβαση, η οποία θα συνυπογραφεί από τη Διεύθυνση Δασών Άρτας και την Περιφέρεια Ηπείρου, κατόπιν σύνταξης και υποβολής Τεχνικής Έκθεσης, που θα αναφέρεται στα αναγκαία έργα και εργασίες ανακαίνισης του Δασικού Χωριού.

Ο κ. Αμυράς δήλωσε ότι η φύση των Τζουμέρκων είναι μοναδική και το δασικό χωριό μπορεί να γίνει ένας μαγνήτης τουριστικής ανάπτυξης, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Ο ήπιος κ βιώσιμος τουρισμός ταιριάζει στην Ήπειρο!
ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: