Νομιμοποίηση Ορειβατικού Καταφυγίου στο όρος Οξιά Φθιώτιδας


Στην νομιμοποίηση του υφιστάμενου ορειβατικού καταφυγίου «Λάμπρος Ευταξίας», στο όρος Οξιά στη θέση Καρβουνόγουρνα (Καρβουνόλακκα) Π.Ε. Φθιώτιδας, με σκοπό να εξυπηρετεί την πεζοπορία, την ορειβασία, την αναρρίχηση και γενικά τις δραστηριότητες ορεινού τουρισμού, προχώρησαν τα αρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειες – Τουρισμού.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, που υπογράφουν ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ και ο υπουργός Τουρισμού, το ορειβατικό καταφύγιο βρίσκεται σε υψόμετρο 1740 μέτρων, καλύπτει έκταση 1000 τ.μ. και είχε παραχωρήθηκε οριστικά στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης από τη Διεύθυνση Δασών Φθιώτιδας με σκοπό την εγκατάσταση ορειβατικού καταφυγίου.

Το ορειβατικό καταφύγιο είναι δυναμικότητας 40 κλινών. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται από δασικό δρόμο, ο
οποίος βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από αυτό.

Η νομιμοποίηση του εν λόγω ορειβατικού καταφυγίου δίνεται με όρους και προϋποθέσεις που περιγράφονται αναλυτικά στη σχετική απόφαση. Η παρακολούθηση και εφαρμογή των όρων και των προϋποθέσεων νομιμοποίησής του ανατίθεται στο Δασαρχείο Σπερχειάδας.

Η νομιμοποίηση αυτή δεν συνεπάγεται μεταβολή του δασικού χαρακτήρα της έκτασης, διαρκεί όσο εκπληρώνεται ο σκοπός για τον οποίο δίνεται.

Σχετική απόφαση:
ΚΥΑ 9124/04.05.2023 (Β’ 3183) Νομιμοποίηση του ορειβατικού καταφυγίου «Λάμπρος Ευταξίας», στο όρος Οξιά στη θέση Καρβουνόγουρνα (Καρβουνόλακκα) της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

 ΚατηγορίεςΝομοθεσία

Tags: , , , , , , ,

1 reply

  1. Το συνημμένο τοπογραφικό είναι λανθασμένο. Παρουσιάζει απόκλιση το κάθε σημείο, γύρω στα 7 μέτρα από την πραγματική θέση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: