Ενημέρωση για εμφάνιση αρκούδας σε Χορτιάτη, φράγμα Βασιλικών και φράγμα Τριαδίου

Mία πρώτη ενημέρωση από την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ» για την εμφάνιση αρκούδας σε Χορτιάτη – φράγμα Βασιλικών- φράγμα Τριαδίου.

Η «Καλλιστώ» ενημερώθηκε το πρωΐ της Τρίτης από μελισσοκόμο της περιοχής του Χορτιάτη για ζημιά στα μελίσσια του. Μετά από αυτοψία στο πεδίο επιβεβαιώθηκε ότι η ζημιά έχει γίνει από αρκούδα καθώς βρέθηκαν ίχνη και γενετικό υλικό (τρίχες) το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση DNA.

Με δεδομένα ότι έχει αναφερθεί παρουσία αρκούδας και στο φράγμα Βασιλικών (πριν από μια εβδομάδα) και στο φράγμα Τριαδίου και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα ίχνη του ζώου μοιάζουν πολύ με τα ίχνη αρκούδας που έχουν βρεθεί πρόσφατα στην Χαλκιδική είναι πολύ πιθανόν να πρόκειται για το ίδιο άτομο. Αυτή η υπόθεση πρέπει να επιβεβαιωθεί ή να καταρριφθεί από την ανάλυση DNA που θα γίνει στις τρίχες που έχει συλλέξει ο συνεργάτης της «Καλλιστώς».

Η «Καλλιστώ» από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται σε επιφυλακή και θα ενεργοποιήσει το πρωτόκολλο αλληλεπίδρασης ανθρώπου-αρκούδας.

Όπως αναφέρει η Καλλιστώ, θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ενημέρωση όταν συλλεχθούν νεότερα ή/και επιβεβαιωθούν παλιότερα στοιχεία.ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: