Ρόδος: Άμεση μείωση του πληθυσμού των ελαφιών απαιτεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Με χειροκροτήματα ολοκληρώθηκε η συζήτηση του θέματος των ελαφιών (πλατώνια Dama dama) στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, στη Ρόδο.

Όπως αναφέρει η «Ροδιακή», το Περιφερειακό Συμβούλιο ασχολήθηκε με το θέμα παρουσία εκπροσώπων της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών και κατέληξε ομόφωνα στα εξής:

  1. Έκδοση ψηφίσματος σύμφωνα με το οποίο θα απαιτείται η μείωση του πληθυσμού των πλατωνιών άμεσα.
  2. Ενταξη των ζημιών που προκαλούν τα πλατώνια στη λίστα με τις αποζημιώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
  3. Εγγραφή στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του ποσού των 300.000 ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν νέες μελέτες, για την εκτίμηση του πληθυσμού των πλατωνιών στο νησί.

Με πρόταση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης με τίτλο «Ακρόαση αγροτών και λήψη απόφασης για τα αιτήματά τους» ώστε να μπορέσει το σώμα να προχωρήσει στην έκδοση απόφασης.

Η συντονιστική επιτροπή των αγροτών με επικεφαλής τον Γιώργο Σαββίδη αποχώρησε από την αίθουσα της συνεδρίασης εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τη στήριξη του περιφερειακού συμβουλίου.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η διακοπή της συνεδρίασης λόγω του εκκωφαντικού ήχου από τα δεκάδες τρακτέρ των αγροτών που βρίσκονταν για 8η ημέρα στην πλατεία Δημαρχείου της Ρόδου και απαιτούσαν να συζητηθεί το ζήτημα των ελαφιών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή τους και στους αγρότες από όλη την Ελλάδα που πραγματοποιούσαν την κάθοδό τους προς την πρωτεύουσα.

Η έντονη παρουσία των αγροτών είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος και ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, να καλέσει τους αγρότες να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, λέγοντας πως είναι καλοδεχούμενοι και πως βρίσκονται σύμμαχοι στον αγώνα τους,  ενώ η παρουσία τους και άμεση συμμετοχή τους στη συνεδρίαση θα είναι πιο εποικοδομητική όταν και τα δύο μέρη θα βρίσκονται στο ίδιο χώρο.

Πληροφορίες: rodiaki.gr



ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , , ,

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading